EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Marija Zaharova

Rusija je od Nemačke dobila materijale o incidentu sa opozicionim liderom Aleksejem Navaljnim, ali u njima suštinski nema ništa, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Videla sam naslove da je Nemačka odgovorila na sva pitanja Rusije, pozvala naše stručnjake koji se bave ovim. Oni su rekli: naravno, dobili smo odgovor od nemačke strane, problem je što, kao i uvek, on nije sadržao ništa o suštini postavljenih pitanja“, izjavila je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Nemački mediji su 16. januara saopštili da je Ministarstvo pravde Nemačke predalo ruskoj strani materijale kao odgovor na zahteve u slučaju trovanja Navaljnog.

„Savezna vlada polazi od činjenice da će Rusija sada hitno preduzeti korake za istragu zločina protiv Navaljnog. Ovaj zločin mora biti istražen u Rusiji“, izjavio je portarol nemačkog Ministarstva.

Nemačka je odgovorila na četiri pravna upita iz Rusije. Između ostalog, predala je protokole saslušanja Navaljnog od strane berlinskog tužilaštva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here