Printscreen: Youtube/ Fudbalski savez Srbije
Stevan Stojanović

Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović rekao je da su igrači posle poraza od Rusije motivisani da u ponedeljak na Kipru daju maksimum.

– Prijateljske utakmice u martu imaju svoju svrhu, koristimo ih za proveru, pre svega da selektor Dragan Stojković dobije uvid u formu igrača koji do sada nisu bili često na spisku. I sve provere, prethodna u Rusiji, sad i na Kipru, služe da se dobije uvid u sve – počeo je Stojanović razgovor za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Stojanović smatra da utakmica u Rusiji nije prava slika tima.

– Na stranu to što se desilo u Moskvi, mislim da je sudija prestrogo doneo odluku o isključenju Gajića. Pravila su u redu, ali svi znamo da je utakmica u Moskvi imala posebnu konotaciju, poentu. Poraženi smo, ali mislim da je selektor mogao da vidi ono što ga zanima i donese neke odluke pred drugu proveru koja nas očekuje, na Kipru – dodao je legendarni golman Crvene zvezde.

Ostale su još tri provere do starta na Evropskom prvenstvu.

– Sledi Kipar, a zatim dve veoma ozbiljne provere pred mečeve na Evropskom prvenstvu, dueli sa Austrijom u Beču i Švedskom u Stokholmu. Dve jake, dobre provere, dovoljno da selektor dobije jasnu sliku, čistu situaciju pred ono što nas očekuje u Nemačkoj – istakao je Stojanović.

Dodao je da je raspoloženje na treningu pred odlazak na Kipar dobro, atmosfera pozitivna, a igrači spremni za utakmicu protiv Kipra.

– Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega, pružiće maksimum na Kipru, a očekujem naravno isto i na utakmicama koje predstavljaju poslednju glazuru pred prvi meč sa Engleskom na Prvenstvu Evrope – podvukao je direktor reprezentacije.

Danas će provere imati i naši rivali u grupnoj fazi Prvenstva Evrope, Englezi se sastaju sa Brazilom, a snage će odmeriti Danska i Švajcarska.

– Gledaćemo oba meča, pogotovo ljudi koji su u stručnom štabu uz selektora Stojkovića. Uradiće naravno detaljnu analizu svega viđenog – izjavio je Stojanović.

Legendarni golman ističe na kraju da je nekadašnja njegova pozicija u timu odlično pokrivena.

– Imamo jako kvalitetne golmane, Petrović je primio četiri gola, ali nije kriv ni za jedan, tako da će on, Vanja i Rajko konkurisati za to jedno mesto između stativa – zaključio je Stojanović.

1 COMMENT

  1. Svi se ponavljate,koliko ja znam 43g.
    Ista meta iso rastojanje.
    KOMENTARE NEČU PISATI, SVE INTERNET STRANICE BRISEM,TO JE SVE LAŽ.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here