Štrajkovi konstantno potresaju Čačak!

0

Loše mesto za poštene radnike: Čačak

 

 

On je naveo da su samo "Litopapir" i "Putevi" zaposlenima isplatili otpremnine.

 

"Mnogi su radnici iz svojih firmi, u kojima su proveli decenije, otišli bez ičega i sada se nalaze na spiskovima Nacionalne službe za zapošljavanje", rekao je Avramović i dodao da će ova godina u odnosu na prethodinu biti u tom pogledu još teža.

 

Privatizacija masakrirala čačanske radnike

 

Zakon o privatizaciji doneo je Čačku oko 19.000 nezaposlenih i 26.000 penzionera.

 

Tokom prošle godine prodata su tri preduzeća – "Cer", "Radio Čačak" i "Televizija Čačak", a ostala su još četiri preduzeća da se privatizuju – "FRA", "Sloboda aparati", "Stjenik" i "Jugoprevoz".

Prema podacima sindikata, do kraja prošle godine, staž nije povezalo oko 2.500 radnika, a nije ni poznato da li su sve firme uplatile penzijsko i socijalno kako bi im se staž povezao.

 

Avramović je naglasio da je prošle godine štrajkovalo oko 900 radnika u pet preduzeća. "Ove godine situacija će biti još teža. Trenutno štrajkuju radnici u dva preduzeća – ‘Veterinsrska stanica’ i ‘Farma Stočara’ u Mrčajevcima.“

 

Avramović je istakao da je obaveza sindikata da štiti radnike i njihova prava, dodajući da je zbog neispunjavanja svojih obaveza prema zaposlenima, Agencija za privatizaciju do sada poništila pet kupoprodajnih ugovora u Čačku.

 

"Danas se piše zahtev Agenciji za privatizaciju da se poništi kupoprodajni ugovor između ‘Panto marketa’ i ‘Veterinarske stanice Čačak’. Možda ćemo proširiti zahtev i na ‘Farmu Stočar’ u Mrčajevcima", najavio je Avramović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here