Tanjug

Viši sud doneo je rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane M. K, majci dečaka ubice iz “Ribnikara” da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je vlasnik.

Kako Tanjug saznaje, ova mera je doneta na predlog izvršnih poverilaca, članova porodice jednog od ubijenih učenika u OŠ “Vladislav Ribnikar”, radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke M. K.

Reč je o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, te je istovremeno određen i upis zabeležbe ove zabrane u Katastar nepokretnosti.

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Ova mera može trajati do pravnosnažnosti okončanja parničnog postupka koji porodica pokrene, a žalba ne odlaže izvršenje.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V. K. ocu dečaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.

Otac dečaka se nalazi u pritvoru koji je početkom meseca produžen za još 30, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Sumnjiči se da je on obučavao K. K. da puca, kao i da nije obezbedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe proverava da li se u radnjama M. K. majke dečaka stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

1 COMMENT

  1. Pa sta vise hocete od ove porodice sin im je lud i oni su ga izgubili zar sad treba da i njih ubijete pa otac mu je bio lekar pomagao ljudima niko nebi voleo da ima ubicu u kuci.Imaju jos jedno dete a vi bi da ih ostavite bez icega pa nisu krali

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here