EPA/Yuri Kochetkov
Vladimir Putin i Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je sinoćnu debatu američkih predsedničkih kandidata Donalda Trampa o Džoa Bajdena rekavši da je žalosno što se njih dvojica praktično utrkuju ko više ne voli Rusiju.

Prema njegovim rečima, to je sada postala konstanta kada je reč o odnosima Amerike i Rusije.

– Takmičenje u mržnji Rusije je praktično konstanta kod svih izbornih procesa u Americi, na svu našu žalost. Mi to prihvatamo, ali sa žaljenjem – rekao je on.

Peskov je dodao i da niko u Kremlju nije pratio debatu Trampa i Bajdena, te nije želeo da iznosi ocene ko je „izašao kao pobednik“.

– Čitali smo objave medija ali nismo gledali debatu. Ko je izašao kao pobednik u debati neka sude sami Amerikanci, to nije naša stvar – zaključio je Peskov.

Predsednički kandidati Donald Tramp i Džo Bajden razmenili su teške optužbe tokom druge debate u Nešvilu – od borbe protiv koronavirusa, rasizma, klimatskih promena, do toga ko je „ruski pion“, a ko je uzeo „ruske pare“.

1 COMMENT

  1. Poštovana Redakcijo. U vezi američkog Rasizma on je uvek prisutan bio još od 1863 godine pa do današnjeg dana. Nikada se rasizam u Americi nije ugasio. Takođe i za vreme Predhodnog Predsednika SAD koji je porekom ili da kažem prvo kolenu rođeno u SAD Barak Obama Afroamerikanac otac iz Kenije nije ni reči izustio o Rasizmu. Pa on Obama Barak je taj koji je bio predsednik vele sile mogao je da pokrene protiv Rasizma. Zađto nije to učinio ni on sam nije znao. Na vlast je došao čovek za Predsednika SAD koji ni malo nezna ponašanje Diplomatije. Ali Donald Tramp je ogromno veliki Bizmismen u Ekonomije SAD. Mrze ga Generali iz Pentagona što im je smanjio budžet za proizvodnju raketa i što ne mogu da ratuju i ubijaju. Ako dođe Bedan biće ponovo Rata u Svetu. Srbi glasajmo za Donalda Trampa iz Banata poreklom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here