MN PRESS / Ivica Veselinov

Omladinska reprezentacija Srbije uspela je da se obruka na svom terenu protiv vršnjaka iz Albanije, “Orlići” su odigrali 2:2 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za mlade, iako su imali prednost od dva gola sve do poslednjih 10 minuta meča.

Sumorno doba dolazi za srpski fudbal i to tačno onda kada ne bi trebalo, kada je seniorska selekcija na korak od direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo u Katar, mlađe selekcije ređaju sve lošije rezultate. Prvo je selekcija do 21 godine igrali nerešeno sa Farskim Ostrvima, a sada su im se pridružili i dve godine mlađi fudbaleri.

Srbija je ovde već mogla da obezbedi plasman u narednu fazu, pobedom bi bila jednaka sa Francuskom i u poslednjem meču bi igrala “prijateljsku” utakmicu sa Francuskom. Ovako će dosta toga zavisiti, jer u slučaju poraza naše selekcije, a pritom da Albanija savladaka Severnu Makedoniju, Srbija bi mogla da ostane bez naredne faze.

Srbija je povela u 42. minutu preko Zvezdinog bisera, Nikole Mituljkića. Prednost je duplirao u 77. minutu još jedan napadač Zvezde, Marko Lazetić. Već se sve činilo kao da će Srbija upisati nova tri boda i da će se izjednačiti s Francuzima, ali potom na scenu stupa Henrik Nerguti i sa dva gola u četiri minuta (84. i 88. minut) postavlja konačan rezultat.

Treba istaći i golmana Ognjena Lukića, koji je uspeo da odbrani penal u 82. minutu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here