pixabay.com
Ilustracija

Severna Koreja kritikovala je novu strategiju SAD za borbu protiv oružja za masovno uništenje.

Naime, u tom dokumentu Severna Koreja svrstava se u grupu država koje predstavljaju “stalnu pretnju”, preneli su danas severokorejski državni mediji.

Državna agencija KCNA navodi da se u saopštenju portparola Ministarstva odbrane Severne Koreje SAD optužuju za povećanje nuklearne pretnje tokom zajedničkih vojnih vežbi sa Južnom Korejom u kojima je učestvovala i strateška nuklearna podmornica, prenosi Rojters.

“Severnokorejska vojska će se suprotstaviti vojsci SAD svojom strategijom najvećeg i najtrajnijeg odgovora”, rekao je portparol, citirajuci deo severnokorejskog Ustava.

Severna Koreja je prošle nedelje usvojila ustavni amandman s ciljem da učvrsti svoju nuklearnu politiku, a severnokorejski lider Kim Džong Un obećao je da će ubrzati proizvodnju nuklearnog oružja u okviru strategije odvraćanja američkih provokacija.

U današnjem saopštenju Ministarstva odbrane Južne Koreje kritikovan je ovaj je ovaj potez Pjongjanga uz ocenu da će Severna Koreja biti “i dalje međunarodno izolovana”, što će “pogoršati patnje građana Severne Koreje”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here