Pixabay

Prva dama Džil Bajden planira da objavi knjigu “Vilou, mačka iz Bele kuće” (“Willow the White House Cat”) o njenoj mački Vilou.

Iz izdavačke kuće Simon i Šuster (Simon & Schuster) saopštili su da će ova knjiga biti priča o tome kako je Vilou stigla u Belu kuću.

Ova mačka je bukvalno uskočila u život bračnog para Bajden. Naime, tokom predsedničke kampanje Džozefa Bajdena, za vreme jednog govora njegove supruge na skupu u Pensilvaniji, Vilou se jednostavno pojavio na bini. Džil Bajden je bila očarana i usvojila je mačku kojoj je dala ime po svom rodnom gradu.

– Dočekali su Vilou sa ljubavlju i pažnjom – ispričala je prva dama.

– Baš kao što su dočekali i mene, kao i sve predsedničke porodice i sve ljude koji su kročili u ovaj dom.

Osim mačka, Bajdenovi su u Belu kuću došli sa još nekoliko nemačkih ovčara. Međutim, jedan je uginuo, a dva psa su morala da budu udaljena nakon što su napali pripadnike obezbeđenja, kao i osoblje Bele kuće.

Tako je na kraju Vilou ostao jedini ljubimac predsedničkog para.

Inače, ovo nije prvi put ni da predsednička porodica ima kućnog ljubimca u Beloj kući, kao ni da o njima bude napisana knjiga.

Tako je Hilari Klinton, supruga predsednika Bila Klintona, napisala knjigu “Dear Socks, Dear Buddy” o psima Soksu i Badiju, dok je Barbara Buš napisala knjigu “Millie’s Book: As Dictated to Barbara Bush” u kojoj je, iz ugla psa, opisala život u Beloj kući tokom mandata njenog supruga Džordža Buša.

Džil Bajden je do sada već napisala nekoliko knjiga za decu i memoare, a prihod od nove knjige biće namenjen dobrotvornim organizacijama koje se brinu za vojne pse.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here