Tanjug
Olena Zelenska i Tamara Vučić

Supruga predsjednika Ukrajine Olena Zelenska boravi u bilateralnoj poseti Beogradu, koju je započela obilaskom Biblioteke grada Beograda u društvu supruge predsednika Srbije Tamare Vučić.

Zelenska je u Biblioteci grada Beograda posetila arheološko nalazište sa izložbom “Rimsku dvoranu”, kao i “Ukrajinsku policu”, kutak biblioteke sa ukrajinskim knjigama koji je osnovan pod njenim patronatom.

Imala je priliku da vidi i Beogradsko četvorojevanđelje iz 16. veka, prvu knjigu štampanu u Beogradu.

Biblioteka grada Beograda je suprugama predsednika Srbije i Ukrajine uručila članske karte i poklonila monografije izdate povodom 90 godina rada ove institucije.

Tamara Vučić i Olena Zelenska su obišle Kalemegdanski park i Beogradsku tvrđavu.

Tokom obilaska supruga predsednika Ukrajine je čula nešto više o istoriji Beograda, o beogradskom Pobedniku, Spomeniku zahvalnosti Francuskoj i drugim simbolima srpske prestonice.

Zelenska je imala priliku da posluša audio vodič o tvrđavi, koji je od aprila dostupan i na ukrajinskom jeziku.

U prisustvu suprugа predsednika Srbije i Ukrajine, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je sporazum o naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između beogradskog univerziteta i Narodnog univerziteta u Kijevu “Taras Ševčenko”.

Obilasku su prisustvovali ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba i ambasador Ukrajine u Beogradu Volodimir Tolkač.

4 COMMENTS

  1. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

  2. Meni intenzivna diplomatska aktivnost Srbije na svim nivoima unazad mesec dana ukazuje da su neki ozbiljni pregovori u toku. Nadam se da će uskoro Ruski i Ukrajinski narod dočekati mir.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here