Suze nose poruku mira

0

Priprema i romane: Mika sa posetiocima književne večeri 

 

Prisutne je pozdravila profesor Svetlana Matić, koja je predstavljajući Vladisavljevićev književni opus istakla je da je nedavno u Beču izvedena njegova monodrama "Marija Marta Hofman" u kojoj je jednu od uloga igrao i poznati glumac Irfan Mensur.

Poemu "Zagrljaj suza ispod bele i marame crne", pored autora, čitala je Vesna Klinger ispred udruženja Ostra iz Beča. Mika Vladisavljević je prisutnima pojasnio da je ovu poemu napisao po nagovoru prijatelja koji živi u Australiji, a posvetio ju je svim žrtvama u Srebrenici. Poema nosi u sebi poruku mira i humanizma, kako je rekao, a žrtve su svuda iste, bez obzira na versku, nacionalnu i političku pripadnost.

 

Sto pesama za sto dana

Ovo je bila i jedinstvena prilika da se u Beču prvi put predstavi nedavno registrovana Internacionalno kulturna zajednica na čijem je čelu inženjer Ratko Antonijević koji će 1. avgusta u ovom kafeu, u 19 časova, predstaviti svoju zbirku poezije "Sto pesama za sto dana".

Knjigu poezije "Svilene jabuke" koju je Vladisavljević objavio 2013. godine u Beogradu, prisutnima je približila Jasmina Valka, čitajući odabrane odlomke iz ove zbirke.

Mika Vladisavljević je rođen u Sremskoj Mitrovici, živi i radi u Beču, a piše prozu i poeziju od rane mladosti. Objavio je pesme u novinama sa prostora bivše Jugoslavije. Zbirka pripovedaka "Litija u žitu" približava ga čitalačkoj publici i skreće pažnju na njegov književni rad. Piše drame, monodrame, a u pripremi za štampu su dve zbirke pripovedaka "Noć na Debrinji" i "Tri prolećna dana" i dva romana "Očni zvuci" i "Vukovi vere".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here