Suze potekle na rastanku

0

Putovanje u prvu posetu u Lugano bilo je samo po sebi lepo. Švajcarska lepa, sa snegom pokrivenim planinama, čista i uređena, a domaćini koji su dočekali Bečlije prepuni srpske dobrodošlice i srdačnosti.
 

Život sa orkestrom

Dok je predsednik "Jedinstva" Zorica Simonović čitala imena domaćina kod kojih će gosti biti za vreme posete najvećem gradu kantona Tićino, u kojem živi oko 8.000 Srba, mladi su već uputili osmehe jedni drugima kao da se znaju godinama.
Zato su i potekle suze na rastanku, valjda smo jedini narod na svetu koji ume tako brzo da se srodi sa novim poznanicima i za čas su to već prijateljstva. Jedino kada krene nastup onda se svi trude da što bolje izvedu svoju tačku, kako bi pobrali više aplauza, od prethodnika. To i nije za zameriti.
 

ŠETNJA LUGANOM: Članovi "Jedinstva"

Veče kojim su domaćini SKUD-a "Desanka Maksimović" obeležili prvi rođendan upravo je bilo obeleženo pesmom i igrom.
 

Prvi su nastupili mališani domaćina sa igrama iz Šumadije, nastavilo "Jedinstvo" šopskim igrama, pa domaćin igrama iz zapadne Srbije.
 

Razmena poklona

Onda je mlada Nikolina Dačić sjajno odrecitovala pesmu koja je mnoge uzdrmala, pa ni suze nisu izostale. Frulaš Života Miljković ipak je razveselio publiku svojom čarobnom frulom, pa je opet "Jedinstvo" bez greške odigralo igre iz okoline Beograda, ali nisu izostajali ni domaćini šopskim igrama.
 

Pre poslednje tačke koju su originalno izveli domaćini, srpske igre iz okoline Gnjilana, Tanja Konevska i Dušan Stojadinović su izvanredno otpevali svoje pesme, trudeći se da skrenu pažnju na sebe pred nastup Snežane Đuršić, koja je oduševila publiku u prepunoj sali.
 

U ime gostiju iz Beča domaćinima su poklone uručili Dijana Boro i Dragan Nikucić i pozvali ih na proslavu velikog jubileja "Jedinstva" 40 godina uspešnog rada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here