S. N.
Preuzela donaciju: Stanislavka Pešić

Koliko život može biti surov najbolje pokazuje sudbina ubogih i bolesnih siromaha Tomislava i Stanislavke Peši iz zaseoka Anđelinkovci, u podnožju planine Koćurac. Sami i nemoćni staračke dane provode u bolesti.

Starini Tomislavu, koji boluje od dijabetesa odsečena je i noga do ispod kolena. Ovih dana starici Slobodanki uručena je vredna donacija od 100 evra koju je poslala plemenita Snežana Grudić Petrović iz Berlina.

Nesebična dobrotvorka je ranije poslala novac, ali ovih dana je naš saradnik Slađan Nikolić posle zaista mnogo napora uručio novac Stanislavki. Naime do kuće Pešića ne može se stići čak ni terenskim vozilom, pa je susret upriličen u centralnom delu sela Barelić.

Naš požrtvovani saradnik Slađan sastao se sa Stanislavkom i uručio joj donaciju zlata vrednu.

– Nama je svaki dinar zlata vredan, posebno sada pred zimu, hvala dobroj Snežani što misli na nas uboge i bolesne. Neka joj Bog podari svu sreću i zdravlje – drtavim glasom se zahvalila ova hrabra žena koja je preuzela svu brigu o suprugu Tomislavu.

Nije krila suze radosnice kada je preuzima prilog. I sama Stanislavka je bolesna, slabo čuje, ali eto bar je smogla snage da dopešači samo njoj znanim stazama do sela Barelić.

Iako imaju dve ćerke Jelenu i Stanku, na žalost ne mogu da se oslone na njih. Jedna ćerka je bolesna, a druga razvedena sa decom, tako da mogu da se uzdaju samo u sebe iako su u sedmoj deceniji života, Naravno i u dobre plemenite ljude poput Snežane, kojoj ne mogu dovoljno da se zahvale. Njihove suze radosnice dovoljno govore, a dar će potrošiti na hranu i lekove.

Zlatna naša dobrotvorka

– Znači nam njena pomoć, a jako nam znači i to što ona misli na nas. Zlatna naša Snežana, neka joj se sve pozlati što radi u životu. Mnogo se i Tomislav obradovao i on šalje pozdrave – poručuje Stanislavka i dodaje da im je ova humana žena iz Berlina uvek u molitvama.