Svađa Rima i Brisela: Ponos protiv para

0

Renci zahteva poštovanje: Italija neće da moli
 

"Tražim poštovanje za Italiju, njenu prošlost i budućnost. Bolje rečeno, insistiram na onoj vrsti poštovanja koju zemlja zaslužuje", istakao je Renci, pošto je Junker na Tviteru izneo niz kritika prema Italiji.

 

Junker je u obraćanju Evropskom parlamentu izjavio da se protivi ponašanju Rencija i britanskog premijera Dejvida Kamerona, koje su pokazali posle samita EU 22. i 23. oktobra u Briselu i optužio ih da svojim građanima daju lažnu sliku o razgovorima o budžetu.

 

"Rekao sam Renciju da nisam lider neke bande birokrata. Ja sam predsednik Evropske komisije, političke institucije i da želim da ih premijeri poštuju", istakao je Junker.

 

Renci je vrlo brzo odgovorio, navodeći da u Brisel ne ide radi objašnjenja i da je to rekao i Barozu i Junkeru. "U Evropu ne idem da bih rekao molim vas, poslušajte nas, niti idem sa šeširom u rukama", naglasio je Renci.

 

Junker je sugerisao i da je Rim imao sreću što je u Briselu prošao preliminarnu reviziju budžeta za narednu godinu, uprkos prevelikom deficitu, naglašavajući "da je Barozo samo slušao birokrate, italijanski budžet bio bi tretiran na mnogo drugačiji način".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here