EPA-EFE
Granit Džaka i Džerdan Šaćiri

Fudbalske reprezentacije Srbije i Švajcarske od 20 sati u petak igraju meč sezone za plasman u nokaut fazu Mundijala u Kataru, a Srbi sa velikom pažnjom prate sva dešavanja iz tabora “sajdžija”.

Pre četiri godine Srbija i Švajcarska našle su se takođe u grupi sa Brazilom, jedina razlika bila je Kostarika umesto Kameruna.

I tada je duel ovih reprezentacija odlučivao o plasmanu dalje, a Granit Džaka i Đerdan Šaćiri su pobedu svoje selekcije proslavili pokazivanjem albanskog dvoglavog orla.

Do sada nismo imali priliku da pred meč fudbalerima bude predočeno da neće smeti da proslavljaju gol na određeni način, a sve kako bi se izbegle provokacije.

Direktor fudbalske reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami rekao je da će u slučaju eventualnog gola ili pobede Džaka i Šaćiri morati da pronađu novi način proslave.

– Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugo. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke. Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru – rekao je Tami.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here