Vesti i Lična arhiva
HUMANITARCI ZA PRIMER: Članovi Nesta na teniskom turniru prikupljaju sredstva za akcije

Nest, humanitarno udruženje iz Australije nedavno je kompletiralo donaciju za četiri škole u Republici Srpskoj. Škole u Milićima, Šekovićima, Vlasenici i Rogatici dobile su svaka kompletan nameštaj za po jednu učionicu.

“Nov nameštaj za učionice je već stigao i donacija je uručena uz najbolje želje da ova akcija, kao jedna sadnica, izraste u jako i snažno stablo. I želje se ostvaruju. Sadnica polako dobija nove grane i listove”, poručili su iz Nesta.

Svaka škola je iskoristila ovu donaciju da prvo pripremi prostor, dočeka nove klupe i stolice u okrečenim i osveženim učionicama. Škola u Šekovićima je otišla i korak dalje. Naime, zajednica je udruženim sredstvima uspela i mnogo više, tako da je sada svaka učionica u toj školi kompletno obnovljena. Škola u Šekovićima se oglasila preko socijalnih mreža i medija, zahvalila svima koji su pomogli, a među njima su i Udruženje Nest, Opština Šekovići, Eparhija zvorničko-tuzlanska i roditelji učenika trećeg razreda.
Sve četiri škole, a posebno ona u Šekovićima, su ponosne na svoje “novo ruho” i
srećne što početak nove školske godine i đake dočekuju u lepšem i udobnijem prostoru.
Inače, Udruženje Nest postoji skoro 15 godina i već godinama upućuje vredne donacije u sve krajeve bivše Jugoslavije. Do sada je uručeno više od 20 vrednih donacija za bolnice, domove za decu bez roditeljskog staranja i udruženja za decu sa posebnim potrebama.

– Želimo da doprinesemo i uputimo pomoć koliko možemo i gde je to najpotrebnije. Naš fokus su deca, deca bez roditelja i ona kojima je potrebna pomoć. A, naš način rada je takav da prvo stupimo u kontakt sa školama, bolnicama i domovima za decu bez roditeljskog staranja i definišemo šta je potrebno. Zatim uručimo kupljenu donaciju i da motivišemo druge da se uključe – ističe Željko Gojković, predsednik ovog udruženja,. Prema njegovim rečima, Nest čine volonteri, koji su veoma posvećeni ideji i ovakvim akcijama.

– Udruženje Nest u Australiji okuplja naše ljude bez obzira na kulturnu ili nacionalnu pripadnost i organizujemo kulturne, sportske i umetničke aktivnosti. Najveći događaj je svakako Australian Closed, Amaterski humanitarni teniski turnir, koji se održava svake godine u januaru i zahvaljujući kojem su prikupljena sredstva za Nestove donacije i programe – objašnjava sagovornik “Vesti”.

Zahvalnica udruženju Nest
OBNOVLJENA CELA ŠKOLA: Nov nameštaj u učionici u Šekovićima
Blista i učionica u Vlasenici

Zahvalnost volonterima

Željko Gojković naglašava da veliku zahvalnost duguju mnogim volonterima u Australiji, ali i našim najpoznatijim teniserima, glumcima, pevačima i muzičarima, koji su uvek spremni da odgovore na poziv, pomognu i podrže Nestove akcije.
– Nada ostaje da će se i druge organizacije i pojedinci uključiti u ovakve akcije, i da će nići mnoge druge sadnice koje će jačati i razvijati se, jer ulaganje u decu i školstvo je ulaganje u budućnost – ističe predsednik Nesta.

POMAŽU I JAVNE LIČNOSTI: Željko Gojković

Predstave na poklon

Uz Nest donaciju školskog nameštaja, uporedo ide i još jedna donacija, jednako velika i važna, a to je donacija lepe reči, duha i kulture. Donacija koja će obogatiti i dušu i um, i razgaliti srca širom regije. Proslavljena i popularna glumica, TV lice, Vesna Stanković, u organizaciji udruženja Nest i agencije U-next iz Australije, održaće četiri predstave u sva četiri grada u koje su stigle i donacije za učionice i to 11. septembra u Šekovićima, 12. septembra u Milićima i Vlasenici i 13. septembra u Rogatici. Donacija kulture je ujedno i besplatan ulaz za sve koji žele da pogledaju ovu izvanrednu predstavu u izvođenju vrsne glumice iz Beograda – najavljuje Željko Gojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here