Sve dugujem džezu

0

Katarina Emki pored svojih slika

Prestižni minhenski hotel "Bajerišer hof" okuplja goste sa svih strana sveta i nudi im bogat kulturni program.

"Noćni klub" ovog hotela je prvo kultno mesto kada je reč o muzici i kvalitetnoj zabavi za hotelske goste, ali i za građane Minhena. Za to se već 11 godina brine Beograđanka Katarina Emki, muzički menadžer, organizator raznovrsnih muzičkih programa i osoba za kontakte sa javnošću.

Balkanske note

– Evropski džez ima sjajne predstavnike, posebno sa Balkana. Pored Duška Gojkovića u "Noćnom klubu" su gostovali "Big bend" iz Beograda, Miša Blam, Branko Pejaković, Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić, Bojan Zulfikarpašić, Igor Kljuić, Zoran Predin, grupa Igora Stojanovića "Balkon Konekšn", Teodosi Spasov iz Bugarske i mnogi drugi – kaže Katarina Emki.

A sve je počelo na Banovom brdu kada je Katarina, kao učenica trećeg razreda osnovne škole, došla na prvi čas džez baleta. Pokazaće se da je već tada trasirala svoju životnu stazu koja će je dovesti u Minhen u jedan od kulturnih centara Nemačke i ovog dela Evrope.

– Završila sam Osnovnu školu "Vladimir Nazor" u Železniku. Od trećeg razreda pa do 16. godine redovno sam pohađala časove džez baleta. Još od tada sam očarana džezom. Kasnije sam završila 13. beogradsku gimnaziju, bila sam usmereno obrazovanje, smer organizator kulturno-umetničkih aktivnosti. Kada sam došla u Minhen upisala sam studije ruskog jezika i ekonomije – priča Katarina sa kojom smo razgovarali u sedištu njene agencije "Ehmki music management" u poznatoj minhenskoj Sonnenstrasse.

 

Radila je kao prevodilac za ruski, a kada je osetila draž menadžerskog posla u diskografskoj kući "Ariola", ostala je u tim vodama. Duže od godinu dana je bila menadžer našem čuvenom trubaču Dušku Gojkoviću s kojim i danas povremeno sarađuje.

– Moj rad su zapazili ljudi iz "Noćnog klubu" hotela "Bajerišer hof" i 1998. su me angažovali da organizujem gostovanja poznatih muzičara. Ja obožavam džez, muziku uopšte, tako da sam spojila posao sa zadovoljstvom – ističe Katarina, koja najveći deo dana provede slušajući nova izdanja i uspostavljajući kontakte sa muzičarima.

 

Katarina Emki sa Dominikom Milerom

Do sada je organizovala gostovanja Reja Parkera juniora, Nilsa Landgrina, Dominika Milera, gitarista koji je svirao sa Stingom, Džos Stoun.

 

Uživa u svom poslu, a najlepša su joj druženja sa muzičarima posle nastupa, kada se opuste u bekstejdžu i postanu "obični ljudi". Među njima izdvaja makedonskog muzičara Vlatka Stefanovskog i čuvenog bugarskog kavalistu Teodosija Spasova. Ovih dana ona priprema "Džez muzičku nedelju Kanade", koja će se u "Noćnom klubu" predstaviti i kao domaćin Olimpijskih igara.

Pored svih obaveza, Katarina Emki ima vremena i za slikanje. Iako to radi za svoju dušu, razmišlja o tome da prostor u kome je agencija "Ehmki managment" bude i mesto gde će se već iduće godine pripremati izložbe, muzičke i književne večeri. S obzirom na to da sve svoje poslovne zamisli uspešno sprovodi u delo, nema sumnje da će ostvariti i ove ambiciozne planove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here