Sve lakše uz Jelenu

0

Novak Đoković se kao prvi nosilac plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Dohi (tvrda podloga, nagradni fond 1.129.815 dolara), pošto je i u četvrtom dvoboju sa Ukrajincem Sergejom Stakhovskim (57) posle 63 minuta ponovo bio bolji bez izgubljenog seta – 6:2, 6:1. Tako ga sada očekuje i treći duel sa Hrvatom Ivom Karlovićem (27. na svetu, sedmi "kosturaš"), koji je za 85 minuta savladao Gruzijca Basilasvila (171, eliminisao Krajinovića u trećem kolu kvalifikacija) – 7:6 (7:3), 6:3. Međutim, treba reći da je posle prvog trijumfa u međusobnim susretima protiv zemljaka Dušana Lajovića Nole istakao da je srećan što je uopšte izašao na teren u tom susretu 1. kolu. Jer, pre samo nekoliko dana zbog problema sa stomakom nije igrao u Abu Dabiju. Ipak, srpski teniser je u prva dva okršaja imao i podršku suprugu Jelene, dok je sin Stefan bio u hotelu, pa je probleme lakše prebrodio. Novak je dodao da će ove sezone pokušavati da skraćuje poene, ali da će mu za takvu igru biti neophodan dobar prvi servis:
– Osećam se bolje nego pre nekoliko dana. Nisam bio siguran da li ću uopšte igrati ovaj turnir, ali drago mi je što sam došao u Dohu prvi put u karijeri i što sam uspeo da izađem na teren.
Od poraza u polufinalu US opena prošle godine, Đoković je dobio 18 od 19 odigranih mečeva. Protiv Lajovića nije bilo problema.
– Dobio sam nekoliko lakih poena posle prvog servisa i to mi donosi dodatno samopouzdanje. Jer, moja igra je bazirana na osnovnoj liniji, tako da imam mnogo šansi da završim poen i priđem mreži kako bih skratio poen. To su neke stvari na kojima vredno radim u ovom trenutku – zaključio je Novak.
 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here