EPA/BORIS PEJOVIC
Milo Đukanović

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Nebojša Medojević su ponovo oštro kritikovali mandatara za sastavljanje nove vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića.

Rekli su da je Srpska pravoslvna crkva tražila da on bude na čelu liste „Za budućnost Crne Gore“ i ocenili da njegovi poslednji nastupi u medijima „liče na dil“ s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Mandić je kazao je da je Krivokapić došao na čelo liste „Za budućnost Crne Gore“ na predlog „ovdašnje više crkvene jerarhije“ i da je „to bio i uslov da oni podrže našu listu na izborima“.

– Ako želite našu podršku, rekli su mi tada i vladika Joanikije i pop Perović, ovog melemnog verujućeg čoveka treba da prihvatite na prvo mjesto vaše koalicione liste – rekao je Mandić i izneo da je to i uradio jer je, „za razliku od mnogih, bio siguran u pobedu“ na izborima.

Lider „Pokreta za promjene“ Nebojša Medojević, povodom ocene mandatara Krivokapića da bi Vlada imala „niži nivo reputacije“ ako bi u njoj bili politički lideri Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević, poručio je da to može izjaviti „samo neko ko je napravio dil“ sa šefom države i DPS-a Milom Đukanovićem.

Krivokapić „protiv njega (Đukanovića) nije rekao nijednu reč. Smeta DF, ne smeta DPS“, napisao je Medojević na Tviteru.

Okosnicu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ čini Demokratski front (DF), a na izborima je njen nosilac bio Krivokapić na čiji račun su prethodnih dana lideri DF izneli niz kritika pošto on traži da oni ne budu u budućoj vladi.

1 KOMENTAR

  1. Aman ljudi, prestanite da pravite haos. Zar je važnije da vi dobijete ministarka mesta pa zato napadate čoveka koji doprineo da Milova stranka ne bude više na vlasti. Zašto ostali funkcioneri i članovi vaših stranaka tako nešto trpe. Ima u vašim strankama dosta sposobnih i obrazovnih ljudi koji mogu biti na funkcijama ministra a vi to onemogućavate. Ma za koga vas trojica radite, kažite za koga, a zna se dobro za koga. Sram da vas bude. Prevarili ste one gradjane koji su glasali za vas samo zato što je na čelu vaše liste bio Krivokapić inače ne biste dobili ni polovinu glasova koju ste dobili. Vladiko Amfilohije pomozite Krivokapiću i urazumita ove ljude što ga napadaju i koji po svaku cenu hoće ministarka mesta. Amfilohije, vi ste razuman čovek, vi znate vrlo dobro šta može a šta ne može, ne dozvolite da ovi rasture tu pobedniku koaliciju, znamo da je Vama stalo do mirne i uspešne Crne gore i siguran sam da i Vi znate da ovi rade za nekoga.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime