Tanjug

Predsednica vlade Ana Brnabić priredila je ispred Palate Srbija, svečani dočak za premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Prethodno, ruski premijer, koji je u Srbiju stigao povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, prisustvovao je prikazu “Sloboda 2019” na batajničkom aerodromu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Svečani doček za visokog gosta iz Rusije upriličen je uz intoniranje himni dve zemlje, i svečanu gardu Vojske Srbije.

Nakon dočeka, sledi tet-a-tet sastanak Brnabić i Medvedeva.

U delegaciji sa premijerom Rusije su i dva ministra – kulture Vladimir Rostislavovič Medinski i energetike Aleksandr Novak, kao i prvi zamenik ministra prosvete Pavel Zenjkovič, zamenici ministra spoljnih poslova Aleksandr Gruškov, odbrane JunusBek Jevkurov, finansija Jurij Zubarev, zamenik poljoprivrede Sergej Ljevin, zamenik ministra industrije i trgovine Oleg Rezancev i zamenik ministra zaduženog za ekonomski razvoj Ruske Federacije Oksana Tarasenko.

U ruskoj delegaciji čiji je član i amabsador Aleksandar Bocan-Harčenko je i rukovodilac Federalne carinske službe Vladimir Bulavin, direktor federalne službe nadležne za vojnotehnička pitanja Dmitri Šugaev.

Nakon sastanka sa premijerkom, Medvedev će se u Skupštini Srbije obratiti poslanicima na Posebnoj sednici parlamenta.

Programom posete je predviđeno da zatim Brnabić i Medvedev polože vence na Spomen-groblje Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Medvedev će se zatim sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim će u Palati Srbija imati razgovor u četiri oka, a zatim će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice šefova država, koji će se potom obratiti medijima.

Zvaničnu posetu Srbiji, premijer Rusije završiće prisustvom na svečanoj akademiji u Sava Centu povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, za šta su živote zajedno položili sovjetski i naši vojnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here