Švedski Srbi na nogama!

0

Prikupljanje pomoći za Srbiju u Švedskoj
 

Počevši od naše crkve i raznih organizacija, pa do Saveza Srba u Švedskoj, koji je najveća krovna organizacija za sva srpska udruženja, svi su se aktivirali maksimalno. Iz Švedske su već u nedelju uveče krenuli kamioni ka Srbiji i Bosni i u ponedeljak je proradio ”vazdušni most” između Stokholma i Beograda uz pomoć Er Srbije.

Prva pošiljka od 4 tone, koju je prikupilo “Srpsko udruženje Solna” je u ponedeljak stiglo na Beogradski aerodrom. U utorak je krenula i druga pošiljka preko iste kompanije. Ta pošiljka je prikupljena u prostorijama Saveza Srba u Stokholmu.

 

 

Od ponedeljka se priključio i privredni klub ”Bratstvo Svetog Jovana” koji deluje na celoj teretoriji Švedske i okuplja naše privrednike, pravnike, političare i ostale uspešne ljude iz bivše Jugoslavije. Oni su, preko svojih poslovnih mreža, pokrenuli razne akcije među švedskim preduzećima.

”Ova katastrofa je potresla sve naše ljude u Švedskoj i očigledno je da niko nije ostao ravnodušan. Ohrabrujuće je videti kako naši ljudi od jutra do mraka pristižu u ogromnom broju da bi dali pomoć za svoje zemljake u otadžbini. Naša tragedija je potresla i druge narode u Stokholmu, među kojima su i Rusi. Od ponedeljka i oni pristižu u sabirne centre da bi donirali pomoć”, rekao je predsednik ”Stokholmskih Orlova” Goran Popov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here