EPA/Michael Reynolds
Predsednik SAD Džo Bajden

Procenat američkih glasača koji pozitivno gledaju na reizbor američkog predsednika Džozefa Bajdena iznosi 43 odsto, dok je 52 odsto onih koji reizbor ne odobravaju, navodi se u poslednjoj anketi američkog sajta 538 (FiveThirtyEight).

Bajden je, prema rezultatim tog istraživanja čiji su rezultati objavljeni u petak, suočen sa gotovo jednoglasnim neodobravanjem među republikancima, a loše se kotira i među demokratama, kao i levičarskim glasačima, preneo je Politiko.

Bajden još nije zvanično najavio da će se ponovo kandidovati sledeće godine, a njegov rejting od oko 40 odsto, sličan je rejtingu koji su imali neki od njegovih prethodnika koji su se kandidovali za reizbor.

Bajdenov rejting od 43 odsto odobravanja u ovom trenutku njegovog mandata ga skoro izjednačava sa prethodnim predsednicima koji su obojica pobedili na reizboru, kao što je Barak Obama (43 procenta), Ronald Regan (41 procenat), i izgubili, poput Trampa (42 procenta) i Džimija Kartera (40 odsto).

Politiko navodi da je Bajden ”izbacio” Trampa iz Bele kuće zahvaljujući koaliciji koja je kombinovala celu demokratsku bazu, zajedno sa ključnim ”sving” grupama koje se ne identifikuju ni sa jednom stranom, ali da sada oba bloka, i tradicionalni demokratski glasači i ”sving” glasači, pokazuju značajne sumnje u reizbor Bajdena.

U anketama Univerziteta Kvinipek i Foks njuza, sprovedenim krajem marta, kod ”sving” glasača Bajden stoji znatno lošije. U anketi Kvinipeka se navodi da samo 26 odsto ”sving” glasača odobrava, a 67 odsto ne odobrava njegov reizbor, dok su u istraživanju Foks njuza ti procenti nešto povoljniji za Bajdena – 35 odsto podržava, a 65 odsto ne, dodaje Politiko.

3 COMMENTS

  1. E bože dragi šta je tom narodu tako jedne velike zemlje,da puste odnosno dozvole jednom starcu koji je već izbezumljen.
    Kad ga vidiš kako srlja kad ide uz avionske stepenice,zapetljava se kad hoda,sku minutu priča istu stvar ili ju je čak potpuno pobrko.
    Jel taj Američki narod srlja sam u propast sa tim starcem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here