Svetska liga: Srbija demolirala Španiju

0

Odličan startu vaterpolista Srbije u Svetskoj ligi (Foto: Arhiva)
 

Španija je pred nešto više od 1.200 gledalaca u Čairu povela preko Plaija Maljare, a onda je Srbija uzvratila sa pet golova i već u prvoj četvrtini stekla veliku prednost.

 

Druga i treća deonica prošle su bez golova, a onda je Srbija silovito odgrala poslednju četvrtinu i zabeležila ubedljivu pobedu.

 

Po dva gola postigli su Dušan Mandić, Nikola Rađen i Nikola Prlainović, a strelci su bili još i Filip Filipović, Miloš Ćuk i Duško Pijetlović.

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je zadovoljan igrom svog tima u pobedi nad Španijom od 9:1 u prvom kolu Svetske lige.

"Zadovoljan sam igrom i u odbrani i u napadu. Mislim da je ovo bila apsolutno zaslužena pobeda. Plan je da se borimo maksimalno u Svetskoj ligi i da kroz nju izborimo plasman na Olimpijske igre u Rio", rekao je Savić novinarima u Nišu. U prvoj četvrtini smo se prilagođavali sudijskom kriterijum i tada smo uspeli da se odvojimo, što je svakako dobro. Mogu slobodno da kažem da je u drugoj četvrtini počeo čudan sudijski kriterijum, kojim su dopustili tvrdu igru sa dosta borbe i time smo izgubili na tranziciji i mi i oni", rekao je Savić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here