EPA/Kusthrim Ternava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbiju čekaju veliki pritisci i da će za sve biti kriva, kao i da nijedan non-pejper nije podržao pošto svi predviđaju nezavisno Kosovo.

– Navikao sam na to da sam postao personifikacija za sve. BBC dva dana drži tekst o non-pejperima, za koje sam ja kriv. Ni luk jeo, ni luk mirisao. Nijedan non-pejper nisam podržao, jer je u svakom od njih Kosovo nezavisno. I opet sam zbog nečeg kriv, a ko će drugi, kada oni to sami puštaju i rade da bi unosili dodatnu nervozu i da bi mogli da nađu krivca – rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

Kaže da je opet on krivac, jer niko od tih zemalja još od nezavisnosti Srbije proklamovane 1878. godine na Berlinskom kongresu nije želeo snažnu Srbiju.

Dodao je da su uvek pravili premeštanje stanovništva, mešali se u sve i svašta, kontrolisali manastire još s kraja 19. veka do danas.

– Uvek su videli Srbiju kao remetilački faktor – rekao je Vučić i istakao da je cilj tih zemalja uvek bio da se Srbija smanji u svakom smislu i optuživali je za hegemonizam kad god je jačala.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here