Foto: Promo
Tose Proeski

Toše Proeski je tragično izgubio život 16. oktobra 2007. godine, u saobraćajnoj nesreći, a do dan danas tuga za njim od strane porodice, prijatelja, pa i fanova, ne jenjava. Zato neretko u javnost isplivaju neki detalji iz njegovog života za koje se nije znalo, pogotovo za pesme.

Baladu “Igra bez granica” mnogi su shvatili kao da opisuje Tošetov život, koji je nekoliko meseci pred smrt pričao o tome kako mu je dosta javnog života i da želi da se povuče.

Međutim, niko ne zna kako je ova pesma došla do njega.

Miroslav Drljača Rus, autor ovog hita, ispričao je jednom prilikom da je ovu numeru napisao mnogo ranije nego što je upoznao Tošeta.

– To je pesma koju sam napisao pre nego što sam uopšte upoznao Proeskog. Godinu ili dve pre nego što ju je Toše otpevao, sreo sam producenta Nikšu Bratoša, koji je sarađivao i sa njim i rekao mu kako imam pesmu koju ne želim da dam nikome, već želim da je otpevam sam, makar je upropastio – ispričao je on svojevremeno.

Desio se trenutak kada su se upoznali Toše i on. Tada se desila situacija koja je promenila sudbinu ove pesme.

– Nakon nekog vremena, dok smo se zajedno vozili, Toše je počeo da kopa po mojim CD-ovima tražeći pesme za koje je čuo da ne želim da dajem drugima i prva koju je našao bila je “Igra bez granica”. To je bio kraj. Rekao je kako je to pesma za njega i da ni ne sanjam o tome da je peva neko drugi – ispričao je autor ove numere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here