Lična arhiva
Dobili opremu: Podmladak KK "Hajduk Veljko"

Proteklog vikenda podmladak Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko” iz Negotina dobio je donaciju, sportsku opreme od bečke građanske inicijative “Za Negotin”.

Ova neformalna inicijativa, koja pretenduje da preraste u udruženje, okuplja ljude koji žive u Beču i koji žele da pomognu pojedincima i organizacijama u Negotinu i okolini kojima je pomoć potrebna.

Kako nam je rekao Marko Bošković jedan od predstavnika ove inicijative, “Za Negotin” trenutno okuplja petnaestak osoba koje su izrazile spremnost da učestvuju u svim akcijama koje su sprovedene.

“Inicijativa je otvorenog karaktera, tako da pozivamo ljude spremne da učestvuju i u pojedinačnim akcijama koje udruženje organizuje.” izjavio je Bošković za “Vesti”.

Naš sagovornik nije želeo da da ga fotografišemo, jer, kako kaže, svi u inicijativi žele da se dokažu pre svega radom, a ne da promovišu sebe.

Ova grupa entuzijasta se okupila prvi put početkom maja i tada je prikupljena pomoć za sportsku opremu mlađih kategorija Fudbalskog kluba “Hajduk Veljko” u Negotinu.

Posle ove usledila je i akcija prikupljanja pomoći za podmladak ženskog košarkaškog kluba “Hajduk Veljko” kroz obezbeđenje sportske opreme.

Iz ove inicijative najavljuju da će nastaviti i dalje radom i pružanjem pomoći onima kojima je potrebno.

Svi zainteresovani da učestvuju se mogu javiti na imejl adresu zanegotin@gmail.com