Vesti
Artan Lili u Frankfurtu

Kontrapunkt je proteklog vikenda frankfurtskoj publici pružio priliku da vidi premijerni nastup beogradskog pop benda Artan Lili u Nemačkoj.

Nastup Artan Lili u hali Südbahnof, gde Kontrapunkt često organizuje nastupe naših umetnika visokog umetničkog kvaliteta, i ovog puta je privukao brojnu publiku koja poznaje kvalitet kulturnih dešavanja ove vrste. Rok grupa Jugostounsi iz Frankfurta, bend koji već neko vreme aktivno učestvuje na mnogim muzičkim dešavanjima je dobro zagrejala publiku, pa su Bojanu, Romani, Marku i Ivanu, članovima Artan Lili benda prepustili binu da ovaj muzički događaj dovedu do usijanja.

Prve utiske nakon koncerta sa nama je podelila Jelena Jovanović koja je na Artan Lili došla sa suprugom Slavišom i prijateljicom Mersihom Dobrić, svi iz Frankfurta.

– Fenomenalni su bili. Slušam ih od početka, a sada i prvi put uživo. Baš sam pozitivno iznenađena njihovim nastupom, mogu reći da sam oduševljena. Nadam se da će opet uskoro da nam dođu. Naravno da su i Jugostounsi bili odlično, a njih smo već imali prilike da slušamo.

Iz Koblenca je došla Aleksandra Džal Kojić, a iz Roterdama Sanja Džal.

– Oni su zaista super. Totalno su osveženje s njihovom muzikom koja malo izlazi iz koncepta popa što im je neka vrsta zaštitnog znaka. Romana je fenomenalna, ima dobar glas i nastup, ona je najbolja. Publika je po mom ukusu trebala da bude malo aktivnija rekla nam je Aleksandra.

– Imala sam predivan izlet iz Roterdama u Frankfurt kod prijatelja, a Artan Lili je bilo ono što ja volim da slušam, pa se sve odlično uklopilo. Svi su dobri, Artan Lili je kompletan paket odličnih muzičara, a i momci koji su pre njih nastupali su veoma simpatični. Ime im je ekstra, kaže Sanja.

Milica Glogovac i Branka Jelikić su na koncert došle iz Minstera.

– Koncert je bio predivan. Oduševljena sam i drago mi je da sam imala mogućnost da uživam u ovakvom koncertu i da ne bude samo Beograd mesto gde ćemo se susretati na ovakvim događajima nego i Frankfurt. Put nam se iz Minstera isplatio, svaki kilometar, kaže nam Milica.

Vođa benda Bojan Slačala, bas gitara, Romana Slačala vokal i daire, Marko Ajković, bubnjevi i vokal i Ivan Skopulović gitara
Slaviša i Jelena Jovanović i Mersiha Dobrić

Probili led

Vi ste oduševili publiku, a da li je publika oduševila vas, pitali smo Bojana Slačala, vođu benda Artan Lili.

– Naravno da jeste. Kao i svaki put kada dođeš negde, na početku je opipavanje snaga, ali je na kraju bilo, kao što ste videli, svi ruke gore i samo ljubav. Ne treba više. U Beču je isto bilo, ma puno mi je srce. Već vidim da smo probili taj led i da će ovo biti učestala akcija. Pokazali smo i ovde u Frankfurtu da postoje i druge stvari koje se rade tamo odakle mi dolazimo i svoj neki eho i odjek nalaze i ovde i baš mi je drago – rekao je muzičar. Iz Kontrapunkta smo saznali da je gostovanje YU grupe 10. novembra sledeći muzički događaj na istom mestu.

Milica Glogovac, Bojan Slačala i Sanja Džal

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here