EPA/ Cyril Zingaro
Hašim Tači

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da će “istog časa” podneti ostavku ako budu potvrđene optužbe protiv njega iz optužnice Specijalnog suda za zločine tzv. OVK i poručio da će se suočiti s tim optužbama.

Tači se obratio javnosti pet dana nakon što je specijalizovani tužilac u Hagu protiv njega podneo optužnicu na razmatranje koja ga tereti za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Tači tvrdi da je “političke greške u miru možda pravio, ali ratne zločine nikada”.

– Čak i kad bih se vratio u mračna vremena predsednika Srbije (Slobodana Miloševića), uradio bih istu stvar, odgovarajući na metak neprijatelja metkom željnim slobode, ne čineći greške prema građanima srpske, romske ili albanske nacionalnosti – kazao je Tači.

Tači se danas sastao sa albanskim premijerom Edijem Ramom, koji je u poseti Prištini zbog novonastale situacije.

Rama je u dvodnevnoj poseti Kosovu, nakon optužnice koju je Specijalni sud za zločine tzv. OVK podneo protiv Tačija i lidera Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija.

2 KOMENTARA

  1. U secanju mi je jedna fotografija sa ratista u Hrvatskoj (mozda bas iz “oluje”), na kojoj je Taci kao dobrovoljac, na Hrvatskoj strani. Zasto se cuti o tom njegovom “sticanju kondicije”, za predstojece “podvige”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime