Tanjug
Hašim Tači

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Kosovo blagosloveno zbog pune podrške SAD i da je tu podršku, kako je rekao, američki predsednik Donald Tramp potvrdio i za ubuduće, prenosi TV Klan.

„Kosovo je blagosloveno što ima punu podršku Amerike. Takvu podršku potvrdio je i sam predsednik Donald Tramp na sinoćnjem sastanku. To je snažna potvrda da će odnosi između Kosova i SAD i dalje biti takvi“, rekao je Tači.

On je kazao da je veoma zahvalan SAD na stalnoj podršci, uprkos promeni administracije.

“Znam da je i sam predsednik Tramp fokusiran na pitanja koja se tiču razvoja na Zapadnom Balkanu i dešavanjima na Kosovu i njegovom napretku”, rekao je Tači.

On je saopštio da je na sastanku pozvao američkog predsednika Donalda Trampa da poseti Kosovo i da veruje da će se to dogoditi u skorijoj budućnosti, prenosi Klan Kosova.

“Još jednom sam potvrdio da će Kosovo sačuvati dobre odnose sa Sjedinjenim Državama kao zenicom oka. I nikakav ego ili apetit dnevne politike neće naštetiti ovim odnosima. Pozvao sam predsednika Trampa da poseti Kosovo, nadam se da će u bliskoj budućnosti, kada bude u našem regionu, posetiti Kosovo”, kazao je Tači.

“Predsednik Tramp oseća se vrlo počastvovano i ponosno što narod Kosova poštuje i uvažava i snažno veruje Sjedinjenim Državama”, ocenio je Tači.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here