“Tači naredio likvidaciju srpskih špijuna“

0

On naređivao, Amerikanci plaćali likvidaciju srpskih špijuna: Hašim Tači
 

"Svedok A" je izjavio da je Tači, tadašnji komandant "OVK", naredio optuženom Sulejmanu Selimiju, aktuelnom ambasadoru samoproglašenog Kosova u Albaniji i bivšem komandantu logora u Likovcu kod Srbice, da ubije ljude koje je, kako je rekao, Tači proglasio špijunima Srbije.

 

Uz Selimija, optužnicom za ratne zločine obuhvaćeni su i Sami Ljuštaku, aktuelni predsednik opštine Srbica i još osam bivših pripadnika "OVK".

 

Mediji u Prištini su preneli da je "svedok A", odgovarajući na pitanje Selimijevog advokata Gregorija Smita, potvrdio da je "učitelj Selimija bio Hašim Tači".

 

"Tači je naredio Selimiju da ubije te ljude (označene kao špijune Srbije) tada, a to čini i dalje", rekao je svedok.

 

"Svedok A" je na zahtev predsednika sudskog veća Darijusa Silickog opisao do detalja kako je izgledala soba za pritvor i da je u sobi vidio svih deset optuženih.

 

On je ponovio reči izgovorene u istrazi da je svih deset optuženih ranije poznavao.

Odgovarajući na pitanja o umiješanosti SAD "svedok A" je rekao da su mu četiri pripadnika "OVK" rekla da ih Amerika plaća da ubiju špijune.

 

"Rekli su mi Sulejman Selimi, Hisni Tači, Zećir Demaku i Jahir Demaku da ih plaća Amerika. Takođe su mi rekli da uzimaju po 500 nemačkih maraka mesečno da bi ubili špijune", precizirao je svedok.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here