EPA//Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

Predsedavajući Spoljnopolitičkog odbora američkog Kongresa i jedan od najuticajnijih albanskih lobista, Eliot Engel, razgovarao je danas u Prištini sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, koji mu je zahvalio na decenijskoj ličnoj posvećenosti Kosovu i albanskom narodu. 

Kako je saopšteno iz Tačijevog kabineta, on je pozvao kongresmena Engela da pomogne da SAD ostanu usredsređene na kosovsko pitanje do konačnog rešenja, uz punu međunarodnu konsolidaciju zemlje.

Tači je rekao da je impresivno prisetiti se gde je Kosovo bilo 1996, a gde je danas i istakao da je Priština za tu podršku zahvalna SAD i svim prijateljima koji su podržali albanski narod tokom proteklih godina.

Engel je izjavio da je srećan što se vratio na Kosovo, posebno da bi bio deo obeležavanja 4. jula, Dana nezavisnosti SAD, kada je u Prištini otvorena nova zgrada američke Ambasade.

Kongresmen je, kako se navodi u saopštenju, istakao veliki napredak koji je Kosovo postiglo u godinama nakon proglašenja nezavisnosti i izrazio nadu da će Priština nastaviti da napreduje na putu prosperiteta, demokratije i vladavine prava.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here