Tadić da sačeka sa rezolucijom o Srebrenici

0

"Smatramo da puna istina o stradanju bošnjačkog i srpskog naroda u Srebrenici nije u potpunosti istražena, niti je onakva kakva je ugledala svetlost dana, zbog čega tražimo da sačekate sa donošenjem Rezolucije dok se ne dokaže istina o Srebrenici koja ima i drugu stranu i nije onakva kakva se prezentuje pod pritiscima iz poznatog razloga ukidanja Republike Srpske i osude srpskog naroda", ističe se u pismu.

Ta organizacija smatra da bi usvajenje rezolucije o Srebrenici predstavljalo novi "zločin nad zločinom, koji je učinjen srpskom narodu na Kosovu".

Porodice poginulih i nestalih boraca i civila, kao i celokupan srpski narod u opštini Srebrenica ogorčen je na aktuelna politička zbivanja i Tadićev stav kada je reč o rezoluciji o Srebrenici.

"Ovom rezolucijom zadajete težak i bolan udarac porodicama poginulih i nestalih branilaca i civila opštine Srebrenica, jer su Srebrenica i žrtve u njoj dugi niz godina predmet manipulacije bošnjačkih i stranih političara kako bi na taj način urušili RS i doveli do nestabilnosti i mržnje među narodima", zaključuje se u pismu.

 

Ćurguz: Prihvatanje kolektivne odgovornosti

 

Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz smatra da ideja da parlament Srbije razmatra rezoluciju o Srebrenici u najmanju ruku predstavlja neoprezan potez.

 

"Reč je o još jednom u nizu pokušaja da se izvrši pritisak na političko rukovodstvo Srbije da indirektno prihvati odgovornost na pleća srpskog naroda u vezi sa dešavanjima u Srebrenici", rekao je Ćurguz.

 

On kaže da je reč o projektu kojim se želi doći do određenog cilja, kako bi se potvrdila teza dela međunarodne zajednice da je RS nastala na ratnom zločinu genocida.

 

"Ako bi Srbija već trebalo da ispuni neki zahtev Evropskog parlamenta ili nekog drugog centra moći, onda bi bio red da srpski parlament usvoji rezoluciju kojom će osuditi sve zločine koji su se desili tokom građanskog rata na području bivše Jugoslavije", smatra Ćurguz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here