Instagram/fenerbahce
Dušan Tadić i Edin Džeko

U sedmom kolu turske Super lige Fenerbahče je na svom terenu upisao pobedu od 5:0 nad Rizesporom, a novi pogodak, svoj peti u prvenstvu, postigao je bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko.

Ekipa iz Istanbula ušla je u prednost rano u utakmici, već u trećem minutu, kada je prvi pogodak na utakmici postigao Sebastian Simanski, na asistenciju još jednog letnjeg pojačanja, Srbina Dušana Tadića.

Početni pritisak domaćeg tima nastavio se i u ostatku prvog poluvremena, kada je u 39. minuti Edin Džeko privremeno povisio vođstvo svoje ekipe, ali u akciju se uključio VAR i poništio pogodak.

U istom stilu krenulo se i u drugom poluvremenu, a 2:0 na semaforu pisalo je u 47. minutu kada se u strelce upisao Irfan Kahveči, da bi isti igrač 16 minuta kasnije asistirao Edinu Džeku koji je tada u potpunosti rešio pitanje pobednika.

Dušan Tadić postigao je svoj prvi pogodak u prvenstvu u 75. minutu, dok je u sudijskoj nadoknadi King postavio konačnih 5:0, čime je Fener upisao najveću ligašku pobedu ove sezone. Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković branio je svih 90 minuta za pobedničku ekipu.

Posle sedam kola Fenerbahče je prvi sa maksimalnim 21 bodom, dok je Rizespor na sedmom mestu sa deset manje.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here