Tadić protiv ambasadorskog stana od 7.000 evra

0

Zorica Tomić u drištvu ministara Jeremića i Bradića i prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića

 

U Vladi Srbije tvrde da je odgovornost za odluku o "paprenom" zakupu prostorija na Ministarstvu spoljnih poslova, koje je to iniciralo, a sagovornik ovog lista iz Vlade tvrdi da sa tom odlukom nemaju veze ni predsednik, ni premijer.

 

Kabinet predsednika Srbije saopštio je da nije urgirao, odobrio, niti se složio sa odlukom da se pitanje stana i rezidencije ambasadora Srbije pri Unesku reši zakupom prostora po ceni od 7.000 evra mesečno.

 

Mediji su objavili informaciju o iznajmljivanju prostora za stan i rezidenciju srpskog ambasadora pri Unesku Zorice Tomić po veoma visokoj ceni, uz objašnjenje da je predlog o rentiranju stana koji mesečno košta 7.000 evra Vlada Srbije usvojila tek posle nekoliko intervencija, budući da se takav prostor može pronaći po znatno nižoj ceni.

 

Srpska ambasada pri UNESCO u kojoj živi i radi Zorica Tomić

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je rekao za B92 da je ceo postupak oko iznajmljivanja stana vodila posebna komisija Ministarstva, na čijem je on čelu, i da nije postajao način da se za potrebe ambasadora pri Unesku koristi rezidencija ambasadora u Francuskoj.

Ministar Jeremić je rekao da je svestan da 7.000 evra zvuči kao ogromna cifra za građane Srbije, ali je izbegao direktno da odgovori na pitanje da li se taj prostor mogao iznajmiti jeftinije. Ministar kaže da je reč o službenoj rezidenciji koja nije samo u funkciji stanovanja, već da služi i za "niz složenih funkcija koje zahtevaju adekvatan prostor".

 

"Taj prostor je izabran u skladu s propisima i zakonom i komisijski od strane Ministarstva spoljnih poslova Srbije i u potpunosti je poštovana procedura i ta transakcija je učinjena u okviru budžetom predviđene stavke", rekao je Jeremić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here