Tadić se poverio građanima

0

Srbija kao infrastrukturni, politički, životni projekat srpskog predsednika

 

  

Tadić je, posle otvaranja fabrike autokablova "Leoni" u Prokuplju, rekao da Srbija mora da završi izgradnju mreže autoputeva, modernizaciju železnice, telekomunikacionog sistema i da se obračuna sa organizovanim kriminalom.

A posle toga dolaze evropske integracije, poručio je predsednik Srbije.

 

"Prvi put sam zadovoljan što imamo konkretne rezultate, jer politika ‘bla bla bla’ nikome ne donosi korist, od nje ne rastu plate. Prava politika je samo ona koja je ispunjena konkretnim rezultatima i svako od nas mora više da radi", rekao je Tadić.

 

Lični primer

 

Upitan da li će primiti vakcinu protiv virusa novog gripa, on je odgovorio da bi bilo nekorektno da je, kako je rekao, primi pre drugih građana i među prvima.
 

"Saslušao sam mišljenje Svetske zdravstvene organizacije, ministra zdravlja i majka mi je lekar i ako je to jedini način da sprečimo fatalne ishode daću lični primer", naveo je Tadić.

On je rekao da ne rade svi ministri dovoljno dobro svoj posao i dodao da ne rade ni dovoljno dobri svi predsednici opština i predstavnici nezavisnih agencija i tu će stvari morati da se menjaju.

 

"Sada ćete me pitati na koga mislim. Pa, mislim, reći ću im ja to. Dajem šansu ljudima da se poprave", rekao je Tadić.

 

Govoreći o stanju u Vojsci Srbije, Tadić je rekao da Srbija ne treba da gradi još jednu vojnu bazu, pored baze Cepotina (baza Jug) na jugu Srbije i da se država u reformama vojske suočava sa problemima koji su zaostali iz prošlosti.

On je rekao da se radi na poboljšanju uslova za profesionalne pripadnike vojske i da zaostajanje u opremljenosti što pre treba da prevaziđemo. Prema njegovim rečima, Vojska Srbije treba da bude činilac stabilnosti i mira i da ovih dana očekuje dobre vesti kada je u pitanju investiranje u odbrambenu industriju.

Tadić je u Prokuplju, posle otvaranja fabrike "Leoni", obišao osnovnu školu u izgradnji "Svetislav Mirković Nenad" u Maloj Plani. Zatim je prošetao gradom i razgovaao sa građanima.

 

Fabriku su otvorili potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić i predsednik Upravnog odbora "Leonija" Uve Laman, uz prisustvo predsednika Srbije Borisa Tadića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here