Posle odigranih mečeva osmine finala, poznati su svi parovi polufinala Lige Evrope, a to će biti Roma – Mančester junajted i Arsenal – Viljareal.

Najneizvesnije je bilo u Rimu gde je Ajaks napadao u većem delu revanša protiv Rome, ali nije uspeo da nadoknadi 1:2 iz Amsterdama, pa italijanski tim posle 1:1 u revanšu ide u polufinale.

Tim Dušana Tadića je napao od starta, a najbolju priliku imao je Klasen posle katastrofalne greške golman Rome Pau Lopesa. Ipak, trener holandskog tima Erik Ten Hag je napravio izuzetnu izmenu u poluvremenu i na teren uveo mladog napadača Brajana Broubija koji je već posle četiri minuta postigao gol.

Pobegao je odbrani Rome, iskoristio potpunu diskomunikaciju između golmana Lopesa i njegovih saigrača za početno vođstvo. Od tog momenta Ajaks je još više napao rivala, a u 56. minutu došli su i do drugog gola preko Dušana Tadića, ali je VAR pokazao da je prethodno bilo prekršaja pred kaznenim prostorom domaćeg tima i gol je poništen.

 

 

Do kraja, Roma je uspela da izjednači. Kalafiori je na sjajan način istrčao kontru, prošao čuvara koji se okliznuo, a onda poslao loptu na peterac gde je ona srećno došla do Edina Džeka koji je doneo konačnih 1:1.

Dinamo Zagreb je, posle poraza od 1:0 na svom “Maksimiru”, i u drugom meču poražen od Viljareala sa 2:1.

Španski tim je za sedam minuta postigao dva gola koja su rešila ovaj dvomeč. Pako Alkaser je postigao gol na asistenciju Čukvuezea koji je, činilo se, bio u ofsajd poziciji. Sudije su to i dosudile, ali je potom iz VAR sobe stigla odluka da je sve bilo čisto.

To je pošteno uzdrmalo Dinamo koji je poklekao još jednom u finišu prvog poluvremena kada je na 2:0. Do kraja susreta DInamo je preko Orsića uspeo da smanji na 2:1 u 74. minutu što je bilo nedovoljno za prolazak među 4 najbolja tima Lige Evrope.

Kada je reč o ostalim mečevima, Arsenal je bio ubedljiv i sa 4:0 pobedio Slaviju iz Praga, dok je Mančester junajted bez većih problema sa 2:0 pobedio Granadu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here