EPA/Justin Lane
Hilari Klinton

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton nema pravo da kritikuje novinara Takera Karlsona, jer se kao diplomata on pokazao kao mnogo bolji od nje, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal “Judging Freedom”.

– Idiot koji nekog drugog naziva korisnim idiotom je oličenje ironije. Jedina razlika je u tome što kod Hilari nema ničeg korisnog – rekao je Riter, komentarišući izjavu Hilari Klinton za televiziju “Em-Es-En-Bi-Si” da je Karlson “korisni idiot” za Rusiju, jer je uradio intervju sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Prema rečima bivšeg obaveštajca, američki novinar je obavio posao sa kojim ni državni sekretar Entoni Blinken, ni američki predsednik Džozef Bajden, ni sama Klintonova nisu mogli da se izbore na javnoj funkciji. Za razliku od državnih sekretara, Karlson je pokazao pravu umetnost diplomatije i saslušao stav Vladimira Putina.

– Dati nekom mogućnost da ga saslušamo ne znači da se slažemo. To znači da znamo i shvatamo da možemo da donosimo argumentovane zaključke. Taker Karlson je uradio bolji posao nego što je ikada uradila Hilari Klinton – istakao je Riter.

Putin je u intervjuu Karlsonu detaljno objasnio da Moskva nema nameru da napada zemlje NATO-a, konkretno, Poljsku, Letoniju ili druge baltičke zemlje, dok u zapadnom društvu političari redovno “plaše” svoje stanovništvo ruskom pretnjom, skrećući pažnju sa unutrašnjih problema. Ruski lider je takođe primetio da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu sa Ukrajinom nemoguć, stoga ako to shvataju, treba da razmisle o svojim sledećim koracima, dok je Moskva spremna za dijalog.

Američki novinar Taker Karlson objavio je na svom sajtu intervju sa Putinom, a zatim ga postavio na društvenu mrežu Iks i Jutjub. Od objavljivanja, video je imao više od 170 miliona pregleda na mreži Iks i više od 10 miliona pregleda na Jutjubu. Intervju se pojavio i na sajtu Kremlja.

1 COMMENT

  1. Ono cemu se demokratska partija nada jeste da izvrnu realnost, i da manipulacijom nastave da kontrolisu narativ. Samo tako mogu da opstanu na vlasti, i da zadrze moc koju su do sada imali…
    Nazalost, kao i sve u svetu, sve je prolazno, pa tako i njihova morbidna politika i nacin na koji zele da budu svetski policajci.

    Mislim da se demokratama blizi kraj, jer i sami vidimo da od cele demokratske partije u Americi, ostaje samo Obama… svi ostali su ili iskompromitovani preko mere, ili su svi u 8oj ili 9oj deceniji zivota, i vode bitku za normalnim funkcionisanjem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here