Tako je govorio Duško Vujošević u 2014.

0

Beta/B. B./EV
Njegove konferencije za novinare su uvek zanimljive: Duško Vujošević, trener Partizaana
 

Donosimo vam neke od najzanimljivijih izlaganja najtrofejnijeg trenera crno-belih Duška Vujoševića.

O Budućnosti…

"Budućnost je projekat iza kog stoji država, a i vlasnik kompanije "Voli" Dragan Bokan, koji se baš zaljubio u košarku i odvaja ozbiljna sredstva za crnogorsku košarku, a vidim čak i da često dolazi u goste i da sponzoriše Zvezdu. Interesantna je simbioza ta dva kluba".

O Ranku Žeravici…

"U životu nisam video gori šut, a to ću iznositi kao loš primer na predavanjima za trenere", rekao je Žeravica za jedan dvevni list. Nije dugo prošlo, oglasio se Vujošević koji je u rečima trofejnog trenera izgleda video zlu nameru.

"Moram da kažem da ima puno zlonamernih komentara iz Srbije. Naš stari trener Ranko Žeravica rešio je da komentariše Partizanov šut u Zadru. Ne znam odakle njemu taj kredibilitet, jeste dugo godina u košarci, ali nije osvojio klupsku titulu. Bio je prvak sa Partizanom 1996. godine, kada je paralelno vodio ekipu sa Naserom Trajkovićem. Trebalo bi gospodski da ostari, da bude dobronameran, pogotovo neko ko ima puno putera na glavi. Ja sam osvojio titula i klupskih takmičenja koliko on ne može da sanja", rekao je Vujošević, koji je "oduzeo" Žeravici jednu titulu osvojenu 1996. godine upravo sa Partizanom u Kup Radivoja Koraća sa crno-belima 1976. Aktuelni strateg crno-belih je smetnuo s uma i da je Žeravica osvojio brojne medalje sa reprezentacijom bivše države, i to na zlato na Olimpijskim igrama u Moskvi (1980), svetsko zlato u Ljubljani (1970), srebra na Igrama u Meksiku (1968), na šampionatu sveta u Urugvaju (1967), evropska srebra u Italiji (1969) i Nemačkoj (1971) i bronzu na Mundobasketu u Kolumbiji (1982).

KK Krka/Drago Perko/kosarka.si
On nikoga ne ostavlja ravnodušnim
 

O Telekomu…

"Telekom više nije sponzor. Telekom uslovljava da se promeni trener Partizana da bi bio sponzor. Pošto su korisnici Telekoma i naši navijači, neka prate reakciju i ako ostane ovako, neka nađu drugog provajdera".

O isključenju na meču sa Mega Leksom…

"Kazna je skandalozna. Zasluženo sam dobio tehničku, jer sam reagovao na odluku sudije Milije Vojinovića. Nisam prestao sa psovkama i komentarima i onda je Ilija Belošević bez ikakvog razloga dao isključujuću grešku. Ja ne znam o kakvoj se pretnji radi? Psovki jeste bilo i za to postoje tehničke. Ne dele se tehničke kad neko tapše. Kakav pokušaj fizičkog napada? To što je mene sportski direktor Dragan Todorić držao da se ne raspravljam dalje. Ne znam o čemu se radi. Odluka je nerazumna i od mene prave nekoga ko sigurno u budućnosti tu ligu neće propagirati".

O Zvezdi…

"Zvezda je napravila dobru ekipu, ne samo individualno nego i timski. Dovela je pleja Vilijamsa, dok Boban Marjanović igra na očekivanom nivou. Takođe, u ekipi su još Dangubić, Kalinić, Jović, ekipa odlično funkcioniše zajedno. Dobrim igrama u Evroligi dobro predstavlja grad i Srbiju. Ja sam i prošle godine pričao da će Partizan doći u tešku situaciju bez sponzora, što se i desilo. Otišli su Bertans, Lovernj, Bogdanović, Pavlović… Blokiran nam je i račun zbog duga prema Jaki Klobučaru. Ovaj tim je perspektivan, dobro radimo, ali je potrebno vreme kako bismo dostigli određeni nivo i bili takmičarski moćni kao prošle sezone. Evidentno je da napredujemo, ali to još nije verifikovano rezultatima. Ne znam kome da čestitam, ali želim da čestitam Zvezdi koja funkcioniše dobro ne samo na terenu, nego i van njega. Nema ozbiljne firme koja dođe u Srbiju, a da nije sponzor Zvezde. To joj omogućava da živi i funkcioniše kao da nije iz Srbije, ne deli sudbinu ostalih građana. Čestitam im na tome i želim da što duže potraje tako".

Beta/B. B./EV
"Grobari" ga obožavaju: Duško Vujošević uvek ima podršku najvatrenijih navijača Partizana
 

O Skupštini FK Partizan

"Za Skupštinu fudbalskog kluba Partizan nisam predložen jer verovatno nisam partijski podoban".

O hvatanju Andrića za vrat…

"Kao u svakoj familiji, postoji situacija kada se opsuje ili udari dete, mada to nisu bili udarci (Bogdanovića u junu i sada Andrića). Videlo se da sam pravio greške van principa i kanona. Svi smo u funkciji tima, postoji sistem odgovornosti u kojem ja odgovaram za rezultat upravi i javnosti, a igrači za ponašanje meni. Desilo se da Mihailo, izvanredan momak, nije uradio rečeno na tajm-autu. Pošto smo ušli u finiš, odredio sam ga da uradi specifičnu stvar, jer sam verovao da će me poslušati. Pogodilo me što to nije uradio, prišao sam mu i uhvatio ga za grlo.

Izvinjenje je ovog puta izostalo.

"Andrić bi trebalo da se izvini meni, jer me je doveo u ovakvu situaciju. S obzirom da sam ja reagovao prenaglašenije, ne bi trebalo da mi se izvinjava".

O Aleksandru Vučiću…

Strateg crno-belih, ali i predsednik JSD Partizan prokomentarisao je postupak premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je kolegi iz Francuske Manuelu Valsu poklonio dres Crvene zvezde. 

"Nije samo dres, i kjnigu je poklonio. Šta da kažem? Čudan potez. On je premijer cele zemlje. Čovek koliko ima moći, toliko bi trebalo da ima i odgovornosti. Čudno je da on na tom nivou, u razmeni poklona državnika, poklanja dres jednog kluba, makar taj klub bio najveći u zemlji… Taj potez može da se tumači i kao neko pismo o namerama . Dosta dugo pričam, pre svega iz svog, sportskog ugla… I ja sam za to da Srbija bude deo Evrope, ali bih u neke saradnje ulazio posle procesa raspadanja osiromašenog uranijuma. To je nekih 20.000 godina. Tamo se ne stiže tako što stalno praviš neke ustupke. Treba biti Evropljanin iznutra. Gde je gospodsko ponašanje, da nema cenzure štampe, da bude premijer svih građana… On ima pravo da navija za Crvenu zvezdu. Čini mi se da on živi u nekom svom svetu i da je taj potez pokazatelj ideje na koju sam upozorio dosta davno – jedan narod, jedan klub, jedan vođa.

O finansiranju Zvezde…

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da zna da je u Crvenu zvezdu "ušlo" sedam miliona evra, ali da nema dokaze za tu tvrdnju.

"Zato što ima ugovor o fuziji dva kluba po kojem, ukoliko se taj ugovor raskine, njemu treba da se plati 4,5 miliona evra. Otkad su političari na vlasti izašli iz kluba i ostavili ga samog, Zvezda nikad nije bila bolja. Eto, to je dokaz da političari ne bi trebalo da budu u klubu, odnosno da treba da obezbede sredstva, ali ne i da se mešaju u to ko je trener, ko igra itd. Dokaze za tvrdnju da je u Zvezdu ušlo sedam miliona evra nemam, ali znam da je tako".

O finansiranju Partizana…

"Od NIS-a za tri godine dobijamo 800.000 evra, nisam siguran koliko do Telekoma, mislim da je 500.000. Pomogla nam je i Komercijalna banka, kao i Dinkić, date su garancije za učešće u Evoligi".

FoNet
Sa sudijama i dalje ratuje
 

O caru Vučiću…

Da služenje caru Vučiću donese benefit Partizanu, da li biste pristali na to?

"Uvek bih poštovao bilo šta što se uradi za Partizan i objektivan tretman kakav imaju neki drugi. Sigurno, iz svog ugla, uspeh i benefit socijalizuju čoveka. Mi smo imali mnogo uspeha, a malo benefita. Svako ima svoju cenu, ali sve dobro što se uradi Partizanu smatrao bih kao ličnu obavezu.

Dakle, odgovor je pozitivan.

"Ne, odgovor je takav kakav sam dao. Da služim nikome, neću, osim Partizanu".

O davljenju Bogdanovića…

"Ušao je u veliku nervozu i dobio tehničku grešku, ali, pogledajte njegovu četvrtu i petu ličnu! I pored toga ne sme da pravi tehničku. Takođe, za igrače ne postoji publika dok traje utakmica, a on je imao komunikaciju za tribina, pokazao je prstom. Zato je poslat u svlačionicu četiri sekunde pre kraja i nije bio na slavlju. Ja prema svojim igračima imam roditeljski odnos. Oni znaju zašto trpe neke stvari. Bogdanović je jako talentovan igrač koji je pre mog povratka bio 13. i 12. igrač u Partizanu. Ovo što je postigao jeste od momenta kada sam ja došao, zahvaljujući svom radu i talentu, ali i mom prisustvu. Ovo je stara pruska škola”, objasnio je Vujošević".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here