Vesti
Nastupilo preko 230 mladih

Izuzetno svečano bilo je prošlog vikenda tokom Sabora folklora, koji je 18. maja organizovala Folklorna grupa Morava iz Sent Albansa u Melburnu.

Organizatori zaista imaju razloga da budu ponosni, jer je na bini sale crkve Svetog Georgija nastupilo preko 230 izvođača iz više folklornih društava.

Dugogodišnji prijatelji iz Grinzboroa: Četvrta grupa Avale

Publici u krcatoj sali predstavile su se sve grupe Morave, koja trenutno broji 150 upisane dece i mladih. Organizatori su naročito ponosni na sve mališane koji su nastupali, a posebno za one kojima je Sabor bio vatreno krštenje, a takvih je kako u Moravi kažu bilo mnogo.

Sabor folklora u Sent Albansu je bila lepa prilika da se publici predstave i gosti, Folklorna grupa Avala iz Grinzboroa, Šumadija iz Grinzboroa i grčka grupa Akrites. Svim svojim dugogodišnjim prijateljima Morava se zahvalila uručenjem zahvalnica za nastup, a priznanje je dobila i seniorska grupa domaćina.

Uručene zahvalnice seniorskoj grupi Morave, FG Šumadija iz Kizboroa, grčkoj folklornoj grupi Akrites i Avala iz Grinzboroa

Koreografi Marijana Đukić i Anđela dobile su čestitke kako od roditelja, tako i gostiju.
U Moravi su iskreni kada kažu da su veliku pomoć imali od roditelja. Tako su tate od 15 do 21 sat bile za roštiljom, a mame su priskočile u pomoć s krofnama i palačinkama, a sve sa zadatkom da svako dete i svaki gost bude zadovoljan.

Članovi Morave oduševili publiku

Kažu da su veliku pomoć imali i od dragog prijatelja Ivana i voditelja programa Vedrana, koji su im pomogli oko mužike i vođenja programa.

Značajnu pomoć pružile su i članice Kola srpskih sestara, a članovi Morave su posebno izdvojili teta Stanu, Slavicu, Ranku i Ljilju i želeli su da im se zahvale za njihovu nesebičnu podršku tokom cele godine, kao i ekipi koja radi u baru.

Četvrta grupa Morave predstavila se Igrama iz Kobišnice

„Dobra volja i pozitivan duh naših roditelja i ovog puta je pobedio! Čuvanje naše zajednice i održavanje naše tradicije je veliki zadatak koji ne sme da se prihvati olako. Veliki zadatak i velika odgovornost pada na roditelje u kakvom duhu i okruženju deca treba da rastu, zato koristimo ovu priliku i apelujemo na roditelje, staratelje, bake, deke, rodbinu i prijatelje da se ujedine i udruže u čuvanju zajednice i naše srpske tradicije! Hvala vam što ste bili vrlo važan deo naše priče!“ piše u zahvalnici Folklorne grupe Morava na njihovoj zvaničnoj fejsbuk stranici.

Grčka grupa Akrites je zahvalna na pozivu

Da su utisci učesnika i više nego pozitivni svedoče brojne fotografije i snimci objavljeni na društvenim mrežama učesnika i gostiju. Biće to još jedan dan za dugo pamćenje i lepe uspomene.

Ništa bez pomoći prijatelja: Voditelj programa Vedran

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here