Tatonovi odustali od tužbe protiv Srbije

0

Roditelji Brisa Tatona su zbog sporosti pravosuđa odustali od tužbe protiv Srbije

 

– Porodica je odlučila da povuče tužbu i taj proces je sada završen – kazao je Ružić.

 

Prema njegovim rečima, osnovni razlog za povlačenje tužbe je isticanje roka za nadoknadu štete na koju je porodica imala pravo iz posebnog Fonda u Francuskoj.

 

– Spor u Srbiji je toliko sporo išao, da bi oni izgubili pravo na odštetu iz tog Fonda. Ja sam im predložio da povuku tužbu i oni su to prihvatili – rekao je Ružić.

 

Zahtev za nadoknadu pretrpljene nematerijalne štete i duševne boli, roditelji i sestra Brisa Tatona podneli su jer, kako su tada naveli, "policija nije preduzela ništa da bi zaštitila bezbednost francuskih državljana koji su napadnuti 17. septembra 2009. godine, a tom prilikom je Bris Taton zverski ubijen".

 

Tatonovi roditelji Alen i Suzan, kao i sestra nastradalog Brisa – Virginija Taton, tužbom protiv Republike Srbije tražili su 300.000 evra odštete.

 

Proces za nadoknadu štete počeo je krajem 2012. godine, a prema rečima Ružića "sudija, objektivno, nije ni mogla da vodi proces, jer nije završen predmet u krivičnom postupku".

– Taj ping pong između sudova, koliko je meni poznato i dalje traje. Taj zahtev Apelacioni sud je više puta ponavljao- kazao je Ružić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here