Osam meseci za skidanje tabli

0

Opštinski sud u Vukovaru kaznio je predsednika Štaba za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića kaznom zatvora u trajanju od osam meseci, uslovno od dve godine, zbog toga što je medijskim istupima podsticao skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru.
Po rečima člana Štaba za pravna pitanja Vlade Iljkića, presuda je vezana uz skidanje prvih dvojezičnih ploča postavljenih na neke državne institucije u Vukovaru u septembru prošle godine, kada su branitelji i drugi ljudi okupljeni oko Stožera protestovali, a nekoliko njih je na kraju protesta nasilno skinulo ploče.
– Ne možemo prihvatiti ovakvu presudu i žalićemo se – najavio je Iljkić. – Mi i dalje tvrdimo kako su dvojezične ploče u Vukovaru postavljene protivzakonito i sada dolazimo u situaciju da država, koja je sama postupila protivzakonito postavivši ploče, presuđuje drugima.
Član Štaba takođe je rekao kako su prijave zbog skidanja ploča podnesene i protiv drugih članova Štaba, pa se očekuje da bi uskoro i njima mogle biti izrečene presude.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here