ATP Kup, novo reprezentativno takmičenje u tenisu, biće održano početkom januara kao uvodni turnir u sezonu, a žrebom u Sidneju određene su grupe prvog izdanja, u kome učestvuje i naša nacionalna selekcija.

 

Reprezentaciju Srbije će, kako je pre nekoliko dana potvrđeno, predvoditi najbolji na planeti Novak Đoković i 29. teniser planete Dušan Lajović.

Žrebom u Sidneju odlučeno je da će Srbija igrati u grupi A, a suprotstaviće im se Francuska, Južna Afrika i jedan od kvalifikanata (poznati 13. novembra).

Takođe, poznato je da će Novak i Dušan igrati u “Pet Rafter Areni” u Brizbejnu, Pert će imati priliku da vidi Rafaela Nadala, a Sidnej Rodžera Federera,

Ovako izgledaju sve grupe prvog ATP Kupa:

Brizbejn

Grupa A: Srbija, Francuska, Južna Afrika, kvalifikant

Grupa F: Nemačka, Grčka, Kanada, Australija

Pert

Grupa B: Španija, Japan, Gruzija, kvalifikant

Grupa D: Rusija, Italija, SAD, kvalifikant

Sidnej

Grupa C: Švajcarska, Belgija, Velika Britanija, kvalifikant

Grupa E: Austrija, Hrvatska, Argentina, kvalifikant

Sve reprezentacije igraće međusobne okršaje koji će se sastojati od dva singl i jednog dubl meča, a u završnicu u Sidneju plasiraće se najbolje plasirane ekipe svake grupe i dve najbolje drugoplasirane.

Turnir će se igrati od 3. do 12. januara, nagradni fond je 15 miliona dolara, a maksimalan broj poena koji može da se osvoji je 750 u singlu i 250 u dublu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here