EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić proglašen je za najkorisnijeg igrača u 16. kolu Evrolige.

Iskusni plejmejker je predvodio crveno-bele do pobede nad Makabijem (98:92), završivši taj meč sa 27 poena i čak 14 asistencija.

Poenterski rekord karijere u elitnom takmičenju mu je 34, ali je zato izjednačio onaj kada su u pitanju dodavanja za koš. Sve je to bilo dovoljno za indeks korisnosti 40.

Posle meča nije želeo da preuzima isključive zasluge za pobedu.

– Super, ali mislim da je to stvarno zasluga saigrača. Rokas je imao sjajan dan, Majk je odigrao sigurno najbolju utakmicu, pričam o Evroligi. To su igrači koji imaju kvalitet, koji mogu da igraju, koji su izgubili samopouzdanje. Nadam se da ću moći da napravim i 20 (asistencija, prim.aut.), ali to zavisi i od njih – rekao je Teodosić.

Sledeći na listi je Vejd Boldvin, baš iz ekipe iz Tel Aviva, sa indeksom 30. Amerikanac je postigao 22 poena protiv Zvezde, imao četiri asistencije, tri skoka, dve ukradene, a čak 10 puta je fauliran.

Majk Džejms iz Monaka je završio treći sa indeksom 29 nakon 28 poena, tri asistencije i dva skoka u pobedi nad Bajernom u Minhenu (91:80).

Džanan Musa je bio najbolji u pobedi Reala nad Partizanom (91.75) sa 23 poena i četiri skoka i indeksom 27, dok je jedan manje indeksni poen imao još jedan igrač Makabija Džoš Nibo sa 18 poena i sedam skokova.

Još trojica igrača su imala indeks 26 u 16. rundi Evrolige. Reč je o Silvanu Fransisku iz Bajerna, Eliju Okobu iz Monaka i Kodiju Mileru-Mekintajeru iz Baskonije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here