Teraju svoje, dovode tuđe!

0

Samo dva dana pošto je predsednik Dragan Đurić najavio podmlađivanje ekipe, Partizan je doveo 27-godišnjeg beka Sevojna Radenka Kamberovića!

 

Na taj način je jasno stavljeno do znanja da se ne računa na mlade momke iz škole crno-belih, Sinišu Stevanovića i Aleksandra Miljkovića, koji igraju na istoj poziciji.

 

Uz to, dovođenjem Kamberovića nastavljen je trend angažovanja široj fudbalskoj javnosti nepoznatih fudbalera, koji su poput Mijića promenili više klubova, dok je recimo Aleksandar Davidov punih deset godina nosio dres kulskog Hajduka!

 

U Partizanu se konstantno hvale radom svoje fudbalske škole, ali je mali broj onih koji dobiju pravu šansu u prvom timu. Partizanova filijala Teleoptik je zauzela drugu poziciju u Prvoj ligi Srbije, a trener Stevanović će pripremama prvog tima priključiti samo Miloša Poparu!

 

Dijara: Idem zbog novca!
Lamin Dijara je ponovo pred vratima Gacijantepa. Senegelac je stigao u Beograd i čeka realizaciju transfera.
"Volim Partizan, ali sam profesionalac i igraću tamo gde me više plate, Navijači ne treba da se ljute, imam 26 godina i vreme je da razmišljam o egzistenciji. Došao sam u Beograd da se javim na početak priprema, ali ako mi u klubu kažu da imaju dobru ponudu za mene, bez problema ću otići. Ima još dovoljno vremena da se stvari reše na najbolji način", kaže Dijara.

Sevojno je, recimo, klub iz koga je stigao Kamberović, prvi deo sezone završilo u sredini tabele. A, mlađani Aleksandar Miljković je jedan od perspektivnijih srpskih igrača, član je i omladinske reprezentacije, za prvi tim Partizana debitovao je u meču sa Sampdorijom u Ligi UEFA prošle godine.

 

Apsurd u poslovanju crno-belih je i primer Ljube Nenadića, levog beka, koji će ovih dana stići iz Metalca iz Gornjeg Milanovca. Ovaj momak je pre tri godine završio stažiranje u omladincima crno-belih, ali je dobio odrešene ruke u izboru nove sredine. Tri godine kasnije Partizan plaća obeštećenje za njegovo ponovno dovođenje!

 

Utisak je da se Partizan maćehinski ophodi prema svojoj deci, momci koji danas brane boje Teleoptika sigurno zaslužuju više poštovanja i priliku da obuku dres prvog tima pre pojedinaca koji su ove zime stigli u Humsku 1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here