“Teroristi planiraju da upotrebe hemijsko oružje u Siriji”

0
EPA-EFE/Sedat Suna

Teroristi planiraju da organizuju provokacije uz upotrebu otrovnih supstanci u naseljima u sirijskim provincijama Idlib i Alep, izjavio je na brifingu zamenik rukovodioca zaraženih strana u Siriji, kontraadmiral Aleksandar Grinkevič.

– U ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana stigle su informacije da militanti ilegalnih oružanih grupa pripremaju još jedan pokušaj organizovanja provokacije uz korišćenje otrovnih supstanci u južnom delu zone deeskalacije Idliba – saopštio je on.

Grinkevič je istakao da teroristi planiraju da insceniraju napade na naselja Bejtarun u provinciji Alep i Bdama u provinciji Idlib uz municiju sa otrovnim materijama. Cilj je, kako je rekao, da optuže sirijske vladine snage za upotrebu hemijskog oružja protiv civila.

– Ruski Centar poziva komandante ilegalnih oružanih grupa da odustanu od provokacija i krenu putem mirnog rešavanja situacije u oblastima koje su pod njihovom kontrolom – dodao je on.

S tim u vezi, kontraadmiral je naglasio da u toku prethodnog dana nije registrovano otvaranje vatre sa strane nezakonitih oružanih formacija koje su pod kontrolom Turske.

– Registrovane su dve pucnjave na naselja Ajn-Kantara u provinciji Latakija i Džubas u provinciji Idlib od strane položaja terorističke organizacije ‘Džebhat an-Nusra’ – dodao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here