EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
Policija na ulicama Beča

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer izjavio je da se u centru Beča desio teroristički napad i da verovatno ima više mrtvih i ranjenih.

Nehamer je, u izjavi za javni servis ORF, kazao da je napad u centru Beča još u toku, da policija pretpostavlja da ima više napadača i pozvao je građane da ostanu u svojim stanovima.

 

Portparol Udruženja bečkih bolnica Kristof Miro rekao je agenciji APA da je troje povrđenih, nakon napada u centru grada, doveženo u klinike pod upravom ove institucije.

Te osobe su zadobile teže povrede, a Miro nije mogao da potvrdi da li se radi o ranama iz vatrenog oružja ili eksplozije, jer postoje i spekulacije medija da se jedan napadač “digao” u vazduh.

Svedoci kažu da je reč o više napada

Na osnovu izjava svedoka koji se javljaju ORF-u čini se da je reč o više koordinisanih napada na nekoliko mesta.

Takođe, reporter ORF-a je spomenuo da je reč o terorističkom napadu sa islamističkom pozadinom, ali nema zvanične potvrde.

Nekoliko osoba je poginulo u napadu, javio je reporter ORF-a, ali je ministar unutrašnjih oslova rekao da ima povređenih i verovatno mrtvih.

1 COMMENT

  1. Zahtevamo od obe strane da sednu za pregovaracki sto i da se uzdrze od nasilja koje se intenzivira zbog neprimerenog izlaska na ulice austrijske vojske i policije.
    Prekomerna upotreba sile od strane austrijske policije i vojske mora da se zaustavi trenutno i da se mirni borci za slobodu i ljudska prava koji su na 6 lokacija pokazali da sila i problemi kojim su pritisnuti nisu beznacajni.
    Kao Srbija spremni smo da posaljemo svoje mirovne snage koje bi zastitile neduzne gradjane islamske veroispovesti a svakako smo spremni da postavimo svoje punktove kako bi austrijske snage sile ostale u svojim stanicama i kasarnama i prestale svojim prusustvom da vredjaju migrante kao i albance sa prostora Balkana. Neverovatno je da jos uvek nema zute kuce u Austriji gde bi gradjani Austrije donirali organe za ove ugrozrne borce za slobodu zivljrna i veroispovesti, a svakako je neverovatno da Austrija nije donela zakon o uklanjanju svih hriscanskih crkava koje vredjaju verska osecanja islamskih boraca za slobodu ili da se makar pretvore u islamske bogomolje.
    Ovo je samo sitno korigovani reprint izdanja njihovih izjava zadnjih 30 godina prema Srbima i Srbiji, kako su oni pricali nama, red je da im vratimo istom merom, s tim da mi njih necemo bombardovati uranijumom, nego ce nas stav biti KAO STE SEJALI I SEJETE TAKO ZANJETE. TO SU VAM VASI SIPTARSKI PRIJATELJI.
    Podrzavamo svaki dogovor koji dve strane u Austriji postignu ????

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here