Terzić odgovorio Vučiću: Nismo za privatizaciju, već smo privatan klub

0

 Zvezdan Terzić sa trenerom Nenadom Lalatovićem
 

Crvena zvezda preživljava najteže trenutke u klupskoj istoriji. Klub je osramoćen izbacivanjem iz Evrope, igrači odlaze bez obeštećenja i samo zbog dobre volje ne žele da posrnulog velikana zatrpavaju novim tužbama. Mnogi vide jedini spas vide u privatizaciji.

Premijer Aleksandar Vučić je nedavno otkrio da su i Zvezda i Partizan postali problemi za državu jer samo žele da troše državne pare, a zapravo ne vrede ništa i niko ne želi da ih kupi. Trenutno prvi operativac Crvene zvezde Zvezdan Terzić je dao odgovor na Vučićeve tvrdnje i usprotivio se privatizaciji kluba.
“Stav Crvene zvezde je da smo mi već privatan klub i možemo da govorimo samo o svojinskoj transformaciji, odnosno o preciziranju vlasničke strukture. Crvena zvezda je udruženje građana i kao takvo ne može da bude privatizovano. Suština je jasna: Zvezda zna kome pripada!”, rekao je Terzić za "Blic".

 

U izjavi za "Kurir" je bio još opširniji.
“Reč privatizacija je gruba. Nisam za privatizaciju, ali podržavam jedan vid svojinske transformacije. Ne može država da prodaje nešto što nije njeno, pa tako ni Crvenu zvezdu. Potrebno je da se precizira čija je Zvezda. Dok se to ne uradi, ostaće ovako – svačija i ničija. Mi bez ubrizgavanja dobre finansijske injekcije ne možemo dalje. Nijedna strana kompanija ili fond neće da ulože novac ako ne vide mogućnost za dobit, bar dugoročnu.”

On je otkrio i zašto kao predstavnik kluba nije želeo da prisustvuje nedavnom sastanku koji je organizovao Ministarstvo omladine i SPORTa na temu privatizacije u SPORTu.
“Namerno nisam bio na sastanku da bih izbegao komentare kako sam došao u klub pre 15 dana i sada hoću da ga privatizujem. Ako nisam siguran da se mogu ispuniti uslovi predviđeni klupskim statutom, onda neću da budem deo toga. Siguran sam da ovako ne može dalje i da dug od 50 miliona ne može da se reši reorganizacijom. Potrebno je da Zvezda ostane autonomna jer je ona ponos Srbije.”

Terzić rešenje vidi u navijačima koji bi trebalo da izdvoje novac iz svog džepa za spas kluba.
“Treba nam nemački model. Bajern je ostao udruženje građana, ali je kompletno poslovanje preneo na privredno društvo koje je ušlo u određena partnerstva s kompanijama. Zvezda ima ogroman potencijal u narodu koji je voli. Pa, 2,7 miliona judi se izjasnilo da navija za Zvezdu! To je snaga koja će kad-tad materijalizovati. Ima li Crvena zvezda 200.000 članova? Hajde da svako od njih da po jedan, deset ili 100 evra. Ne sme da ostane samo floskula da Zvezda pripada zvezdašima. Hajde da uradimo neke konkretne stvari”, završio je Terzić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here