Terzić radi po – Ustavu

0

Može mu se: Zvezdan Terzić

Zvezdan Terzić ne samo da ne mari za suspenziju koju mu je izrekla Disciplinska komisija FS Srbije o šest meseci zabrane bavljenja fudbalskim poslom, već radi "sve u šesnaest".
Nedavno je predsedavao sednicom Zajednice Superlige, uprkos zabrani, ali i činjenici da više nije predsednik OFK Beograda.
Sadašnji vršilac generalnog sekretara Crvene zvezde ističe da on i dalje dolazi na posao i da će tako i biti. Za njega suspenzija ne važi jer je već mnogo puta ponovio da ne priznaje odluku koju su doneli organi Tomislava Karadžića.
– Šta smem da radim? Sve smem da radim! Nema propisa koji je iznad Ustava Srbije, a tu imam zagarantovano pravo na rad – izjavio je Terzić za "Sportski žurnal" i dodao da se neće žaliti.
 

Karadžić sve slagao
Terzić je objasnio relacije sa Tomislavom Karadžićem pošto se stekao utisak da njegov lični odnos sa predsednikom FSS-a varira: – Zašto mešate moj lični odnos sa Karadžićem i relacije Crvene zvezde i fudbalske Srbije sa njim? Da li mislite da sam toliki autoritet da lični odnos mogu da prenesem na klupski? Toliko je Karadžić grešio u poslednjih šest godina da nema tog ličnog odnosa između nas koji može da "ispegla stvar". Narod ne možeš da prevariš. Nisam izgovorio nijednu lošu reč protiv njega u prethodnih 15 dana. A on je nešto obećao pre 18. marta i sve slagao.

Mnogo buke podiglo se zbog toga koji klub je predstavljao Terzić na sednici zajednice Superlige.
– Otišao sam tamo kao predstavnik Crvene zvezde, a ispred OFK Beograda je bio Drakče Dimitijević. Imam ovlašćenje predsednika Skupštine Svetozara Mijailovića – razjasnio je Terzić i ponovio da Zvezda neće učestvovati na Skupštini FSS-a, koja je zakazana za sredu. – Na cirkusijadi nećemo biti. Ko kod ima i malo etičkih kodeksa, neće prisustvovati.
Ponovio je i da će klub nastaviti borbu za promenu u fudbalskoj organizaciji jer je ona neophodna.
– Crvena zvezda je zauzela jasan stav da do promena mora da dođe. I tvrdim da će se to dogoditi do decembra. Znamo i na koji način. Dali smo Karadžiću 15. septembra džentlmenski rok od mesec dana da se izjasni i povuče, pa zato ne preduzimamo ništa javno do 15. oktobra – jasno je poručio Terzić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here