HO Srbi za Srbe
Ostali bez brata: Bojana, Miljana i Danijel Stojilković

Došavši u beogradsko Dopisništvo „Vesti“ kako bi preuzeo donaciju bračnog para Jokić iz Sidneja od 80 dolara za porodicu Stojilković iz Nove Brezovice kod Vranja, Stefan Ječmenica, saradnik HO „Srbi za Srbe“ imao je za nas jednu tužnu vest.

– Kao što znate, naša humanitarna organizacija zauzela se za porodicu Slavoljuba Stojilkovića, kako bi dobili novi krov nad glavom, budući da su živeli u užasnim uslovima sa bolesnim detetom. Krenuli smo sa radovima na novoj započetoj kući uz pomoć čitalaca „Vesti“, a 14-godišnji Bojan bolestan od atrofije mišića i vezan za kolica, nije mogao da poveruje u to.

Svaki dan je pitao da li se gradi i nije mogao da dočeka da vidi novi dom. Nažalost, težak život, ostavio je neizbrisiv trag na telu ovog dečaka, koji se mnogo prehladio, a ubrzo potom i preminuo. Jednostavno, nije mu bilo spasa i na našu veliku žalost nije dočekao život o kakvom je maštao od kada zna za sebe… – rekao je Stefan Ječmenica, koji će dar iz Sidneja uskoro proslediti Stojilkovićima da im se nađe, kada bude i njihovo svečano useljenje u novi dom.

Gorak ukus ostaje, kada i naše novinare zateknu ovakve vesti. Posebno imajući u vidu koliko se Bojan radovao novom domu, plakao od sreće i neverice, a sada je među anđelima…

Nadamo se, ipak, da će zahvaljujući dobrim ljudima i HO „Srbi za Srbe“, njegove sestre Bojana, Miljana i brat Danijel uz roditelje Slaboljuba i Radicu da se raduju što će kroz dvadesetak dana dobiti nove sobe gde će spavati, učiti, jesti, a ne kao sad u jednoj jedinoj, pocrneloj od dima smederevca koji puši na sve strane.