Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

“Srbija od početka krize izazvane Covidom-19 u našoj zemlji ima ukupno urađenih 12.900 testova na 100.000 stanovnika, što je najviše u regionu i četiri puta više od Hrvatske”, rekla je danas zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

– Ukoliko se poredimo sa zemljama u regionu, možemo videti da je taj broj u Hrvatskoj četiri puta manji i da iznosi 3.800 na 100.000 stanovnika, na primer u Ruminiji 8.700 na 100.000 stanovnika – rekla je Kisić.

Ona je tako dogovorila na pitanje kako komentariše to što su se i u svetskim medijima pojavile informacije da mi drastično više testiramo nego druge zemlje u regionu.

– Testiramo najviše u regionu – istakla je Kisić Tepavčević.

Gojković: Situacija u Novom Pazaru se može smatrati stabilnom

– Situacija u Novom Pazaru je apsolutno pod kontrolom – rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i naveo da se na infektivnom odeljenju u tom gradu nalaze samo četiri pacijenta.

– Situacija u tom gradu se može smatrati stabilnom ne samo u odnosu na broj ležećih pacijenata, nego i broj novozaraženih pacijenata. Ako bi gledali pozitivne u poslednjih pet dana imamo samo pet pacijenata koji su novootkriveni sa infekcijom Covid-19 – naveo je Gojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here