Instagram
Neda Ukraden

Pevačica Neda Ukraden (70) pre nekoliko meseci je dospela u žižu javnosti kada je otvoreno izjavila da je pevačima potrebna pomoć, budući da su zbog pandemije koronavirusa bez prihoda.

– Moram da kažem, pre svega, da sam, kao i većina naših ljudi, zadivljena hrabrošću i požrtvovanim radom naših lekara, sestara, medicinskih tehničara i celog tima. Ali samo glup i zao čovek nije video, razumeo da đavo zvani covid nužno vodi do ukidanja svakog posla koji je vezan za javno izvođenje, publiku, direktne kontakte, umetnost, film, sport. I dok o sportistima i pozorištima brinu njihovi klubovi, organizacije, upravnici, ministarstva, država – o našoj muzičkoj estradnoj branši, slobodnim umetnicima, nema ko da brine – ni udruženja, ni ministarstvo kulture, ekonomije, rada – izjavila je Neda Ukraden.

– Nama je praktično već mesecima ukinuto, odnosno suspendovano, pravo na rad. To što neki klubovi i neki pevači tu i tamo rade, više potvrđuje nego opovrgava činjenicu da to nije jedino izvođenje muzike koje ne ugrožava javno zdravlje. No, nisam iznenađena reakcijama i zaletanjem mnogih kolega, jer ovde nikad nisu znali jedinstveno da artikulišu svoje stavove i kao retko gde na svoju štetu su nesložni, heterogeni, skromnog obrazovanja, a sujetni!

– Nekolicina je i izuzetno bogata i kroz njih narod gleda na sve druge, normalne muzičare, skromne i porodične ljude. Nisam primetila da su ti što su im pune ruke bakšiša od po 500 evra platili porez ovoj državi, ni velikodušno kupovali respiratore i lekove. U svakom slučaju, neka se lepo odmore, naspavaju i uživaju svi oni što su srećni što zbog pandemije ne rade! – poručila je Neda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here